google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στα άκρα η αντιπαράθεση Κόλλια- Αντιπολίτευσης με φόντο την Απογραφή και τον Προυπολογισμό

Στα άκρα η αντιπαράθεση Κόλλια- Αντιπολίτευσης με φόντο την Απογραφή και τον Προυπολογισμό

ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΕ μετά απο καταγγελίες για έλλειμμα Δημοκρατικής ευαισθησίας στο πρόσωπο του Δημάρχου αποχωρώντας μετά απο συζήτηση για τον Προυπολογισμό η Αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας η οποία έθεσε κόκκινη γραμμή ειδική συζήτηση για την Απογραφή σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο. Τελικά ο Προυπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφεία καθώς η ώρα ήταν περασμένη και με 1 ψήφο κατά απο τον κ. Κουκούμη.
Αρχικά ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρησης καθώς έπρεπε να ισοσκελιστεί με βάση τις ισχύοσυσες διατάξεις έχοντας καταγεγραμμένα τα πραγματικά στοιχεία της Απογραφής δεν έπεισε την μείζον μειοψηφία αναλύοντας ότι οι οφειλές πάσης φύσεως αγγίζουν τα 11 εκ. ευρώ με την αποτίμηση να παρουσιάζειπραγματικά νούμερα θεωρωντας ότι είναι συνετός βάση πραγματικών αναγκών και αποτελεί ένα Προυπολογισμό ανάγκης για τους επόμενους μήνες. Τα οικονομικά στοιχεία ανέλυσε ο κ. Κατσούλας ιδίως για τις οφειλές απο πο δάνεια να φτάνουν τα 2,3 εκ. Ευρώ καθώς και τις οφειλές απο Νομικά πρόσωπα.
Διαφορετική άποψη που φόρτισε το κλίμα διατύπωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημ. Σωτηρόπουλος θεωρώντας το Δ.Σ. δεν έχει σοβαρή δημοκρατική λειτουργία οταν έρχεται μεσάνυχτα το καυτό ήτημα θέτοντας θέμα ισχύος για την Απογραφή τονίζοντας ότι δεν θα μετέχει στη συζήτηση προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα με την φράση ότι "πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τα χρεή στο Δήμο".
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο Προυπολογισμός δεν εκφράζει όραμα αλλά αποτελει διαχειριση καθημερινότητας σε ένα Δήμο βυθισμένο στα χρεή εκφράζοντας παράλληλα την αδυναμία ισοσκελισμού του αλλά και το γεγονός ότι δεν θα δικαιολογήσει κανέναν απο τους πρώην Δήμους σε περίπτωση που επιμεριστούν ευθύνες καθώς ουδείς έχει ασυλία όπως διεμήνυσε.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ο ο κ. Θαν. Πετρόπουλος απο την μειοψηφία ισχυρίστηκε ότι "εμείς δεν κάνουμε Μομφή στο Δήμαρχο αλλά απαιτούμε όραμα" καταγγέλοντας τον Δήμαρχο την έλλειψη δημοκραιτκής ευαισθησιας στο πρόσωπό του ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμβάλει σε ένα εικονικό Προυπολογισμό καταγγέλοντας την μεθόδευση για ψήφισή του τα μεσάνυχτα όταν τίθεται θέμα παραίτησης μέλους απο την Επιτροπή απογραφής. Ο κ. Κόλλιας απάντησε ότι 'ελλειμα δημοκραιτκής ευαισθησίας δεν υπάρχει και όταν υπάρξουν αποκαλύψεις τότε θα ήθελα να δω τοποθετήσεις'.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης στην τοποθέτησή του μίλησε για το χάλι των δικομματικών Κυβερνήσεων που έφεραν σε αυτή την κατάσταση τους Δήμους λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι της εξουσίας, θέτοντας μορφή για την ανηθικότητα του συστήματος που αφαιμάζει τα κοινωνικά στρώματα σε περιόδους κρίσης αλλά και την διαχείριση οικονομικών πόρων επιρρίπτοντας ευθύνες σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ προβλέποντας μάλιστα ότι θα έρθουν σύντομα νεά χαράτσια και τελικά τον καταψήφισε.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαμπαιώτης ακολούθως εξήγησε ότι ελήφθησαν υπόψη όλα τα πραγματικά στοιχεία της απογραφής κι έτσι ο Προυπολογισμός δεν είναι πλασματικός με 2,5 εκ. ευρώ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, τις κατασχέσεις απο οφειλές να ανέρχονται στα 1,270 εκ. ευρώ ενώ τα έσοδα μέχρι σήμερα είναι 1,1 εκ. ευρώ προσθέτοντας ότι υπάρχουν 7,6 εκ. απο χρηματοδοτήσεις, καταλογίζοντας ότι τα έσοδα είναι 10,2 εκ. και τα έξοδα 6,5 εκ. ευρώ το πρώτο 6μηνο του 2011 ενώ όλο το βάρος εφεξής πέφτει στην είσπραξη εσόδων ώστε να κατανέμονται δίκαια τα βάρη στους δημότες.
Ρεαλιστικό και πραγματικό χαρακτήρισαν απο την συμπολίτευση τον Προυπολογισμό οι κ. Αδρακτάς που τον θεωρεί απαραίτητο εργαλείο, όπως και ο κ. Δεληγιάννης καταψηφίοντας μόνο 1 συσκεκριμένο ποσό για τους Γαργαλιάνους ενώ ασκήθηκε κριτική στην αντιπολίτευση θεωρώντας ότι βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος... Τελικά αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση εκφράζοντας πολιτική στάση για το θέμα....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη