google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προτάσεις Κοινωνικών φορέων στην επιτροπή Διαβούλευσης με ουσία

Προτάσεις Κοινωνικών φορέων στην επιτροπή Διαβούλευσης με ουσία

ΣΤΗΝ Επιτροπή Διαβούλευσης οι κοινωνικοί εταίροι και φορείς του Δήμου έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την σύτναξη του master plan για το λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς η χρηματοδότηση θα προέλθει απο 3 φορείς εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι το Κράτος πρέπει να δώσει την διαχείρισή του στο λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας.
Ο Πρόεδρος των Αυτοκινητιστών κ. Κώστας Κάππος έθεσε θέμα σχετικά με το θέμα του αγωγού ομβρίων με το έργο να ολοκληρώνεται μέσα απο πόρους του Θησέα, αλλά και το θέμα της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων της Κυπαρισσίας μέσα απο την μελέτη που κεπονεί η Δ.ΕΥ.Α.ΚΥ. αλλά και θέματα που άπτονται της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παν. Παναγιωτόπουλος μίλησε για την δημιουργία Περιφερειακής οδού της Κυπαρισσίας, έθεσε θέμα αλλαγής φοράς εισόδου και εξόδου των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, το λιμάνι ως έργο ζωτικής σημασίας, παρεμβάσεις για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό προς την νεολαία, ασφαλτοστρώσεις και μονοδρομήσεις στο κέντρο της Κυπαρισσίας, η δημιουργία μεγάλου χώρου Πάρκινγκ, η διάνοιξη κάθετων δρόμων κοντά στους αιγιαλούς αλλά και σε περιοχές πρόσβασης στις παραλίες για όλους τους δημότες τονίζοντας ότι όλοι ειμαστε υπέρ της ανάπτυξης με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και στον Κυπαρισσιακό κόλπο προς τις χελώνες που ήδη αγκαλιάζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας....
Ο εκπρόσωπος του Παντριφυλιακού Καλονερού κ. Γ. Μποζίκας με υπομνημά του ζήτησε:
1ον να υπάρξει μικρή βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων για χώρους άθλησης της νεολαίας προκειμένου να βρουν διέξοδο τα νέα παιδιά όπως είναι το γήπεδο Κυπαρισσίας με συντήρηση του χώρου, κάγκελα, διαμόρφωση χώρου γύρω από το γήπεδο αλλά και στα γήπεδα άλλων περιοχών. Στην Ελαία και το γήπεδο οφείλουμε να επιμένουμε να ένταξη της μελέτης σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο παρότι είχε τότε χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο πολιτισμού.
2ον Δράσεις κοινωνικής πολιτικής με παρουσία κάδων απορριμμάτων σε παραλίες, ενίσχυση περιοχών που χρήζουν ανάδειξης αλλά και καθαρισμός των παραλιών λόγω του καλοκαιριού που διανύουμε.
3ον Θα μπορούσε στην Ελαία να λειτουργήσει Δημοτικό Κάμπινγκ με μικρές ξύλινες κατασκευές και ελεγχόμενη είσοδο με μπάρες αλλά και ανάδειξη της περιοχής του δάσους
4ον Ενίσχυση του φωτισμού σε πλατείες και πάρκα με μικρά έξοδα, ενίσχυση απαιτείται στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας μαζί με το συντριβάνι, στην πλατεία Καλονερού, στην πλατεία Αποδήμων Κυπαρισσίας και σε άλλα σημεία.
5ον Εμφαση στον εθελοντισμό για καθαρισμό καλντεριμιών, ακτών, πάρκων, περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και όχι μόνο.
Kατέληξε λέγοντας ότι "Δεν μπορούμε να ζητήσουμε παρά μόνο το αυτονόητα σε ότι αφορά την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επιτέλους θα ήταν εφικτό ένας χάρτης της Τριφυλίας φωταγωγημένος να τοποθετηθεί στην είσοδο, ενδιάμεσα και έξοδο από το Δήμο ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει την περιοχή και που μπορεί να πάει με χρηστικές πληροφορίες…"
Ο εκπροσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Τέλης Καναβός ζήτησε ο Δήμος να αναδείξει το Αγροτικό Ινστιτιούτο στα Φιλιατρά τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και στο περιβάλλον χώρο, στην συντήρηση της περιφερειακής τάφρου Φιλιατρών με προστασία των καλλιεργητών, την διάνοιξη κάθετων δρόμων, αλλά και την διαχειριση των πλαστικών θερμοκηπίων με ταυτόχρονη διαχείριση φυτωριών κοντά στις καλλιεργητικές περιοχές..
Ο εκπροσωπος του ΝΟΚΥ κ. Κωνσταντόπουλος επέμεινε σε θέματα που αφορούν το Κολυμβητήριο ώστε να διατηρηθεί με δημιουργία μηχανισμού εσόδων απο φιλοξενίες ομάδων, την ολοκλήρωση αγωγού ομβρίων ώστε να δουλέψει σωστά ο Βιολογικός απο το Σεπτέμβριο αλλά και μελέτες που θα απογειώσουν την περιοχή της Τριφυλίας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας κ. Κατσίβελας ζήτησε πραγματική δράση της επιτροπής με ενημέρωση για το Τεχνικό πρόγραμμα ώστε να προχωρήσει ο Δήμος. Ζήτησε ρεαλιστικό πρόγραμμα ενώ τάχθηκε υπέρ της δημοπράτησης σοβαρών έργων χωρίς να κατακερματίζονται, ενώ επέμεινει στην ολοκλΉρωση του Γ.Π.Σ. και του ΣΧΟΑΠ ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο στο Δήμο ζητώντας επίσης να υπάρχει πραγματική ενημέρωση επί των ποσοτικών στοιχείων σε κάθε συνεδρίαση για να προχωρήσει άριστα ο θεσμός εφεξής.
Η Πρόεδρος του ΜΕΣΚ κ.Τουρκολιά ειπε ότι η Τριφυλία χρειάζετσι ένα Παντριφυλιακό Γηροκομείο και να συνεχιστει ο θεσμός Βοήθεια στο σπίτι, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Παπαχριστοφίλου εξήγησε ότι ο Δήμος συνδυάζει αγροτική και τουριστική ανάπτυξη με τα περισσότερα έσοδα να είναι ανταποδοτικά ενώ ζήτησε τη δημιουργία Περιπτέρου του Δήμου για την προβολή των αγροτικών προιόντων του τόπου. Ο Νίκος Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι τα έργα απευθείας αναθέσεων προορίζονται για οικισμούς αλλα ζήτησε δημιουργία επιτροπής ελέγχου, ενώ μίλησε για Δημοτικά σχολεία σε άθλια κατάσταση, για ημιτελή αθληιτκά κέντρα όπως στους Γαργαλιάνους και γεωτρήσεις που δεν λειτουργούν. Οι πολίτες ζήτησαν ο Δήμος να απαλύνει τον πονο των δημοτών με ότι μεσο διαθέτει στην καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη