google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προτάσεις της 6ης Υ.Π.Ε. για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Προτάσεις της 6ης Υ.Π.Ε. για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΟΠΟΥ ακούμε πολλά λόγια κρατούμε μικρό καλάθι περιμένοντας τις πράξεις. Ετσι αισθανθήκαμε όταν διαβάσαμε ότι το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας μπορει να αναβαθμιστεί σε ολοκληρωμένονοσοκομείο- γιατί σήμερα τι ειναι άραγε;- εισηγήθηκεη 6η ΥΠΕ σε πόρισμά προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, βασισμένη πάντα στην περίφημη πλατφόρμα διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση του χάρτη υγείας στη Ελλάδα.
Η εισήγηση καταγράφεται πάντως σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», καθώς αποκαλύπτει ότι αυτή την φορά νέα πρόταση υπέβαλλε πρόσφατα η 6η ΥΠΕ και για τη Λακωνία, αναφορικά με το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Μολάων.
Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα, επιπλέον, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης σχεδιάζεται να αποτελέσει σύντομα το 1 από τα 3 κέντρα υγειονομικής αναφοράς της 6ης ΥΠΕ. Τα άλλα 2 προτείνεται να είναι το Πανεπιστημιακό Πατρών στο Ρίο και το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων. Αν πιστέψουμε το ρεπορτάζ απο την «Καθημερινή», η 6η Υγειονομική Περιφέρεια θεωρεί άμεση την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πελοποννήσου και του Ψυχιατρικού Τρίπολης σε Φορέα Διαχείρισης Ψυχικής Υγείας.
Η 6η ΥΠΕ, σύμφωνα πάντα με την αθηναϊκή εφημερίδα, επικεντρώνει με επιχειρήματα την κύρια εισήγησή της προς το υπουργείο Υγείας στις διοικητικές συνενώσεις των νοσοκομείων - εκτιμώντας σε τελευταία ανάλυση ότι στα 31 νοσοκομεία ευθύνης της θα ενοποιηθούν διοικητικά σε 16 νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη