google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε θετικό κλίμα η σύσκεψη Κολλια με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

Σε θετικό κλίμα η σύσκεψη Κολλια με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών

ΣΕ θετικό κλίμα κινηθηκε η συνάντηση μεταξύ του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και του Δήμου Τριφυλίας στην σύσκεψη που διενεργήθηκε με προωτοβουλία του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. στο ΚΕΓΕ της περιοχής όπου υπήραν εκτενείς αναφορες για πολλαπλά ζητήματα..
Την συνάντηση είχαν επιδιώξει οι ίδιοι οι αγρότες , τονίζοντας θέματα όπως ο ορισμός αντιδήμαρχου σρμόδιος για αγροτικά θέματα, το δημοπρατήριο στα Φιλιατρά, η ανακύκλωση πλαστικών, η χωματερή που χρησιμοποιείται για αγροτικά είδη και υπολλείμματα, η λειτουργία Αγροτικού Ινστιτούτου, ο καθαρισμός αγροτικών δρόμων και γεφυριών, οι κρατικές γεωτρήσεις, ο καθαρισμός της περιφερειακής τάφρου, οι μετανάστες, η δακοκτονία, η διαχείριση του Φράγματος, το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, καθώς και η παρουσίας Διεύθυνσης Γεωργίας στα Φιλιατρά.
Αναφερόμενος στο θέμα του αντιδημάρχου για τα αγροτικά ζητήματα ο κ. Κόλλιας, εξήγησε ότι : «Όποια αρμοδιότητα δεν εκχωρείται από το δήμαρχο, ασκείται από τον ίδιο. Κι επειδή τα αγροτικά ζητήματα είναι εξόχως σημαντικά, είναι στην αρμοδιότητα του δημάρχου». Στις άμεσες αρμοδιότητες συγκαταλέγεται απο πλευράς του Δήμου η διαχείριση των κρατικών γεωτρήσεων καθώς επικρατεί στασιμότητα, η ανακύκλωση των πλαστικών σε συνολικό επίπεδο, η δακοκτονία, η καθιερωμένη γιορτή Καρπουζιού η οποία θα εμπλουτιστεί τους επομενους μήνες, το δημοπρατήριο που έχει σκαλώσει και άλλα ζητήματα επιβεβαιώνοντας ότι τα Φιλιτρά ειναι η αγροτομάνα της Τριφυλίας. Ο δήμαρχος Τριφυλίας εστίασε και στη στέγαση της υπηρεσίας Αγροτικής οικονομίας που θα στεγαστει στα Φιλιατρά, στο χώρο του ΚΕΓΕ, καθώς σύντομα θα γίνει η παραχώρηση του κτιρίου για να περάσει στα χέρια του Δήμου.
Παράλληλα εκφράστηκε μια κοινή σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ώστε να εκτιμηθεί η τοπική κατάσταση παρουσία και των βουλευτών του Νομού μας. Θεώρησε επίσης ότι είναι ντροπή σε ολόκληρη την Τριφυλία να μην μπορούν να λειτουργήσουν σφαγεία, καθώς θα ζητηθεί η συμβολή της πολιτείας πάνω στο θέμα
Καταληκτικά, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, σημείωσε ότι : «από τον σύλλογο αποδόθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις σε ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, τα οποία ο Δήμος, σε συνεργασία και με το Σύλλογο, πρέπει να λύσει σύντομα, όπως την ανακύκλωση των πλαστικών και το Ινστιτούτο που πρέπει κάποτε επιτέλους να λειτουργήσει" ελπίζοντας ότι δεν θα μείνουν στις κουβέντες όσα συζητήθηκαν με τον Δήμαρχο Τριφυλίας..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη