google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πάει για κατάργηση το Γυμνάσιο Κοπανακίου...

Πάει για κατάργηση το Γυμνάσιο Κοπανακίου...

Την πρόταση που προτίθεται να καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση ή συγχώνευση γυμνασίων - λυκείων του νομού παρουσίασε χθες ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Κώστας Βασιλόπουλος στον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη και στην Α’ ΕΛΜΕ. Σε συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Βασιλόπουλος πρότεινε: - Το Γυμνάσιο Μερόπης (έχει 24-25 παιδιά) να συγχωνευθεί με το Γυμνάσιο Μελιγαλά.
- Το Λύκειο Διαβολιτσίου να συγχωνευθεί με το Λύκειο Μελιγαλά.
- Το Γυμνάσιο Κοπανακίου (32-33 παιδιά) με το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, ενώ αν θέλουν τα παιδιά μπορούν να πάνε στο Γυμνάσιο Δωρίου.
- Οι Λυκειακές Τάξεις Λογγάς να πάνε στο Λύκειο Πεταλιδίου - ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συγχώνευσης και του Γυμνασίου Λογγάς με το Γυμνάσιο Πεταλιδίου.
- Το Γυμνάσιο Χατζή (27-28 παιδιά) να συγχωνευθεί με σχολείο της Μεσσήνης, ενώ οι μαθητές, επειδή στην πλειοψηφία τους προέρχονται από το Βλαχόπουλο και τα Κρεμμύδια, να μπορούν να πάνε στη Χώρα, την Πύλο ή σε όποιο άλλο σχολείο επιθυμούν.
- Να συγχωνευθούν το 1ο και το 2ο Λύκειο Μεσσήνης, τα οποία μοιράζονται το ίδιο προαύλιο.
Από την Α’ ΕΛΜΕ ο πρόεδρος Σωτήρης Ξενάκης, ο γραμματέας Βασίλης Γεωργιόπουλος και η Κλεοπάτρα Σκαλτσά εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, κυρίως για οργανικές θέσεις καθηγητών που χάνονται, αλλά και για άλλους λόγους. Κατέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στη μεταφορά των μαθητών, καταγράφοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα ταλαιπωρίας των παιδιών, σημειώνοντας τον κίνδυνο αυτά να επιδεινωθούν με τις συγχωνεύσεις.
Ο κ. Μαλαπάνης σημείωσε ότι «το ΚΤΕΛ το 2008-2009 πήρε 10 εκ. ευρώ για τη μεταφορά και φέτος θα πάρει 7 εκ. ευρώ», ενώ απευθυνόμενος στο διευθυντή και στους καθηγητές τόνισε: «Μοιράζουμε χρήμα κι έχουμε ελλιπή έλεγχο. Μισθώνουμε λεωφορεία και ταξί για τη μεταφορά. Μην είμαστε χαλαροί, είναι πολλά τα λεφτά».
Στο πλαίσιο της οικονομίας μάλιστα ο κ. Μαλαπάνης πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μη φτιαχτεί το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης, και το σχολείο να μεταφερθεί στο σχολικό κτήριο της Λογγάς - κάτι το οποίο απέκλεισε όμως ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, σημειώνοντας πως το σχολείο της Λογγάς δεν επαρκεί και δεν εξυπηρετεί.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη