google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απορριματοφόρα θέλει να αγοράσει ο Δήμος- Σωρεία αποφάσεων και για τις λαικές

Απορριματοφόρα θέλει να αγοράσει ο Δήμος- Σωρεία αποφάσεων και για τις λαικές

ΜΕ σοβαρά θέματα τα οποία απασχόλησαν την συνεδριαση αποτιμώντας την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο, ασχολήθηκε η Οικονομική Επιτροπή υπο την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Σαμπαζιώτη. Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα αρχικά εγκρίθηκαν οι Τεχνικές προδιαγραφές και όροι διακήρυξης Διαγωνισμού Προμήθειας Ειδών Υγιεινής και καθαριότητας, όπου όπως τονίστηκε το πρώτο 3μηνο του έτους προβλέπεται δαπάνη 30.000 ευρώ για όλο το Δήμο με ενιαίες προμήθειες καθώς θα διεξαχθεί πρόχειρος διαγωνισμός όπως προβλέπει η νομοθεσία, ενώ ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι θα προσληφθει προσωπικό καθαριότητας ορισμένου χρόνου παρά τις αυξημένες ανάγκες, ενώ το ποσό δαπάνης υπολογίζεται βάσξ βεβαιωμένων εξόδων σε κάθε Δημοτική ενότητα απο το 2010.
Το 2ο θέμα αφορούσε την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για την αποκομιδή απαορριμάτων των Ενοτήτων Αετού- Αυλώνος- Τριπύλας ως τις 30 -10-2011 οπου ο κ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών πρόσθεσε ότι 'υπάρχει κι εδώ ανάλογη φιλοσοφία βάση των 3μηνων αναγκών στους πρώην Δήμους ύψους 164.000 ευρώ όπου περιλαμβάνεται και η καθαριότητα της Λαικής αγοράς Κοπανακίου ενώ μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας θα διεξαχθεί νέος διαγωνισμός αφου ο νόμος επιτρέπει την ανάθεση σε ιδιώτες και παράταση σύμβασης για τις περιοχές που δεν έχουν υπηρεσία καθαριότητας'. Ομως εξήγησε ότι ο Δήμος θα χρειαστεί 2 νέα παορριματοφόρα τα οποία μπορούν να αγοραστούν μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας.
Επίσης εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την ασφάλιση οχημάτων του Δήμου που ανέρχονται σε 56 συνολικά, ενώ για το 4ο θέμα που αφορούσε την διεξαγωγή με οικονομικούς όρους της Λαικής Κοπανακίου, εκφράστηκε η άποψη ότι αποτελεί τυπική διαδικασία για χωροθέτηση της λαικής όπως θα συμβεί σε Κυπαρισσια και Γαργαλιάνους με ίδια τιμή ενοικίου. Επίσης ενημέρωσε για την σύσκεψη παρουσια του Αντιδημάρχου Αετου κ. Μερκούρη για επάκταση της λαικής κατά 30 θέσεις, με τον όρο ότι θα υπάρχει έλεγχο στην δυναμική αυτή αγορά. Εξάλλου εγκρίθηκε ο επικαιροποιημένος διαγωνισμός για την βελτίωση- αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Κοπανάκι, ενώ ακολούθησε συζήτηση για τη νέα μορφή των λαικών αγορών στο Δήμο.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΥΠΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για προμήθεια υγρών καυσίμων με τους εγκεκριμένους όρους, όπου εγινε αναφορά για δημιουργία Γραφείου Κινησης για το στόλο των οχημάτων και παρακολούθηση του με τεχνολογικό τρόπο, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 450.000 ευρώ. Ακολούθως εγκρίθηκαν οι προδιαγραφής για τη προμήθρια γάλακτος οτυ προσωπικού, αλλά και η χρέωση ή μη προστίμων στη καταβολή ΤΑΠ τελών λόγω λανθασμένων δηλώσεων περιουσιακών στοιχειων που πυοβάλλουν οι δημότες.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη