google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προεραιότητα το φράγμα και η Αγιά του Μοριά για το Δήμο Τριφυλίας

Προεραιότητα το φράγμα και η Αγιά του Μοριά για το Δήμο Τριφυλίας

ΣΤΙΣ προτεραιότητες που στοχεύει η Δημοτική Ενότητα των Φιλιατρών εστίασε σε χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, με αφορμή τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους την Πέμπτη.
Ο κ. Κόλλιας επανέλαβε ότι τα μεγάλα έργα του τόπου είναι πολύ σημαντικά και δεν τα οικειοποιείται η παρούσα δημοτική αρχή. Μίλησε για το φράγμα του Φιλιατρινού ποταμού και ουσιαστικά εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά καθησυχαστικός προς τους κατοίκους της περιοχής της Χριστιανούπολης, αναφέροντας ότι τα χρήματα είναι απολύτως εξασφαλισμένα. Αναφέρθηκε επίσης στη δημοπράτηση του έργου αναστήλωσης του ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους, που θα γίνει στις 15 του μηνός. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σημείωσε:
«Είναι δύο σημαντικά έργα που έχουν παντριφυλιακό χαρακτήρα. Πρώτα από όλα είναι το φράγμα, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του πεδινού χώρου της Τριφυλίας. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο εκτός από το αρδευτικό περιεχόμενο θα αποκτήσει και πολιτιστικό χαρακτήρα. Είμαστε σε μια διαρκή συνεργασία με την εταιρεία που βοηθά με αντισταθμιστικές δράσεις τους Χριστιάνους αλλά και με έργα που προγραμματίζει για την περιοχή. Θέλω να ξαναδιαβεβαιώσω τους κατοίκους ότι τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις είναι διασφαλισμένα, υπάρχουν και περιμένουν εκεί. Ισως και την προσεχή εβδομάδα θα συγκροτηθεί η επιτροπή που θα αποτιμήσει τις απαλλοτριώσεις.
Το δεύτερο είναι η δημοπράτηση που γίνεται στις 15 Φεβρουαρίου για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους.Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 3.050.000 ευρώ, που απασχολούσε την τοπική και όχι μόνο κοινωνία από δεκαετίας και πλέον. Οφείλω να πω ότι στον απεγκλωβισμό του έργου είχε συμμετοχή και ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που ήταν υπουργός Πολιτισμού. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τους Χριστιάνους, αλλά και για όλη την Τριφυλία. Εντονο ενδιαφέρον για αυτό έχει επιδείξει και ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος από την πρώτη στιγμή
».
Αναφερόμενος σε άλλες δράσεις που αφορούν την περιοχή των Φιλιατρών ο Κ. Κόλλιας επεσήμανε:
«Ετοιμάζουμε το τεχνικό πρόγραμμα και θέλω να δώσω ένα μήνυμα: Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που υπάρχει στο παλιό αγροκήπιο και πέριξ του σταδίου. Θα είναι έργο προτεραιότητας ο καθαρισμός του χώρου και η ανάπλαση του. Στην λογική που έχουμε πει, ισόρροπη ανάπτυξη της Τριφυλίας, προσπαθούμε να κατανείμουμε έτσι τις υπηρεσίες που και κόσμος να κινείται στις πόλεις και τα δημαρχεία να μην είναι νεκρά. Ηδη έχουν γίνει κάποια πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση - κάνουμε μια προσπάθεια η νεοσύστατη υπηρεσία του αγροτικού τομέα να στεγαστεί στο ΚΕΓΕ Φιλιατρών. Επίσης ο αντιδήμαρχος της πόλης είναι υπεύθυνος και στον τομέα υγείας και πρόνοιας. Ετσι εκτιμήσαμε, καθώς έχουμε και το ΚΑΦΚΑ.
Θέλω με έμφαση να τονίσω κάτι στα Φιλιατρά δεν δημιουργείται κέντρο λαθρομεταναστών, δεν δημιουργείται τίποτα που να έχει να κάνει με λαθρομετανάστες, μετανάστες ή αλλοδαπούς. Μέχρι τώρα σε κάθε δήμο υπήρχε ένα σημείο αναφοράς για τους αλλοδαπούς του κάθε δήμου. Μετά την ενοποίηση το σημείο αναφοράς θα πρέπει να είναι ένα. Ετσι το κεντρικό σημείο θα είναι στα Φιλιατρά. Τα Γραφεία Αλλοδαπών που υπάρχουν στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία θα παραμείνουν. Αυτό είναι όλο, και δεν γίνεται κανένα κέντρο εδώ.
Το τελευταίο που έχω να πω είναι ότι εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και κάθε πρωτοβουλία αναβάθμισης αυτού που πάμε να βαφτίσουμε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας, δηλαδή το συγκρότημα ΚΑΦΚΑ, Κέντρου Υγείας και παλιού Ασύλου. Αντίθετοι θα είμαστε σε όποια κίνηση κατάργησης των Ειρηνοδικείων, Εφοριών ή συγχώνευσης των σχολείων. Δεν μπορούμε να συμπράξουμε στην ερημοποίηση της Τριφυλίας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη