google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προχωρά η Β2 φάση του Γ.Π.Σ και αποφάσεις για τις λαικές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Προχωρά η Β2 φάση του Γ.Π.Σ και αποφάσεις για τις λαικές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας η οποία ασχολήθηκε με την έγκριση της Β2 φάσης του Γ.Π.Σ. Κυπαρισσίας και τις τροποποιήσεις που σημειώθηκαν στο εκπονηθέν σχέδιο. Μάλιστα η έγκριση της αναθεώρησης πέρασε ομόφωνα καθώς οι τροποποιήσεις αφορούσαν την περιοχή Ελαιώνα και βασίστηκε σε εισήγηση-απόφαση του Δ.Σ Κυπαρισσίας το 2010. Η Επιτροπή επικύρωσε με θετική εισήγηση της αλλαγές που σημειώθηκαν και μετά την τυπική έγκριση απο το Δ.Σ. Τριφυλίας θα οδεύσει για υπογραφή στα συναρμόδια υπουργεία ώστε να θεσμοθετηθεί με κρατική βούλα.
Εκτός ημερήσιας διάταξης το μέλος της Επιτροπής και μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην συνολική διαχείριση για τα νάυλον τω΄ν θερμοκηπαικών καλλιεργειών ζητώντας να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση φέτος όπως και πέρσι. Ο Πρόεδρος της Επιτροπης κ. Παν. Τσίγγανος εστίασε στη περσινή πρωτοβουλία απο το Δήμο Κυπαρισσίας πιστεύοντας ότι έγινε σε συνεργασία με την Νομαρχία και Δήμους ως προσωρινή λύση, αλλά υποστήριξε οτι πρέπει να δρομολογηθεί νέα λύση καθώς ο Περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμάτων θα αργήσει ως την λήξη της συγκομιδής καρπουζιού οπότε πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν.
ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Ενδιαφέρον είχε οταν τέθηκε η εισήγηση του Αντιδημάρχου Αυλώνος κ. Φιλντίσης για το έργο Κατασκευή δεξαμενής υδρομάστευσης εξωτερικού δικτύου και αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου στη Τ.Κ. Καρυών όπου ζήτησε έγκριση της παράτασης του έργου ως 31 Μαρτίου, αλλά απόρριψη του ανακεφαλαιωτικού πίνακα λόγω κακοτεχνικών στο έργο που εντοπίστηκαν απο το τότε Δήμο. Εξηγήσεις ζήτησε ο Δημ. Μπασδάνης απο τη Δ.Ε. Αετού σχειτκά με τις παρατυπίες στο έργο, ενώ σε ότι αφορά την εξόφλησή του εφόσον υπάρξει συμμόρφωση του εργολάβου μπορει να μεταφερθεί απο την καταργηθείσα ΤΥΔΚ στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου ή όποιος Δήμος έχει υπηρεσία που μπορει να πειβλέψει το έργο.
Ομόφωνη ήταν μια ακόμα σοβαρή απόφαση που αφορούσε το ποσοστό απόδοσης σε κάθε Δήμο απο τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες όπου ζητήθηκε τελικά να παρακρατείται βάση του σχετικού Νόμου που παρέχει αυτή τη δυνατότητα στο 75%. Ο Πρόεδρος τόνισε πάντως ότι η όποια μεταφορά ποσού δεν πρόκειται να επιβαρύνει το κόστος των οικοδομικών αδειών που εκδίδονται σε καμία περίπτωση.
Επίσης τέθκηαν θέματα για τις Λαικές αγορές στο Κοπανάκι και Κυπαρισσία, όπου για την μέν Κυπαρισσία υπάρχει ομοφωνία απο την Δημοτική Ενότητα για την χωροθέτηση αλλά και στις τιμές τελών που εισπράττονται χωρίς αυξήσεις. Σχετικά με τη λαική του Κοπανακίου οι τιμές παραμένουν ίδιες παρά την αύξηση των θέσεων, ενώ ενστάσεις υπέβαλλαν τόσο οι κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και Γ. Δριμής για ενημέρωση επι του θέματος στις τοπικές κοινωνίες όπως και στα κοινοτικά συμβούλια αλλά και στα μέλη της επιτροπής ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα. Απο τη πλευρά του το Προεδρείο απάντησε ότι διεξήχθη δημόσια διαβούλευση η οποία ανακοινώθηκε και απο τον Τύπο μετά απο ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων στο Κοπανάκι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη