google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κοινή δράση με όμορους Δήμους και Επιτροπή στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το νομοσχέδιο περί Natura 2000

Κοινή δράση με όμορους Δήμους και Επιτροπή στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το νομοσχέδιο περί Natura 2000

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της πρώτης συνεδριασης του Δ.Σ. Τριφυλίας αποτέλεσε η έκδοση ψηφίσματος για την αρτιότητα δόμησης στην ζώνη Natura 2000 που αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο μετά απο πρόταση της πλειοψηφίας.
Το ζήτημα απασχόλησε το Σώμα με αρκετές απόψεις πο αποτυπώθηκαν όπου οι παρατάξεις χαρακτήρισαν εξώφθαλο και η ελλάσον ως ψευδεπιγραφο νομοσχέδιο για την υποτιθέμενη βιοποικιλότητα και πρασινη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ο Παν. Τσίγγανος αρχικά αναφέρθηκε στην υδφιστάμενη κατάσταση ατιότητας δόμησης αππο 4 ως 8 στρέμματα σύμφωνα με το ΣΧΟΑΠ του πρώην Δήμου Αυλώνος αναλύοντας το δικαίωμα της ιδιοκτησίας αλλά και τον προγραμματισμό των πολιτών για τις οικογένειές του, κάνοντας ουσιαστικά πολιτική ανάλυση του θέματος.
ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΑΣΟΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημ. Σωτηρόπουλος συμφώνησε με την πρόταση για το σκέλος των οικοπέδων λόγω του μικρού κλήρου προσθέτοντας ότι το Δ.Σ. δεν πρέπει να υποχωρήσει ως θεσμικό όργανο για την άμεση αντίδρασή του απο την στιγμή που όλοι θίγονται για το περιβάλλον και την ανάπτυξη που αποτελεί το ζητούμενο, ενώ θεώρησε ότι αν ισχύσει ο Νόμος θα απαξιωθούν περιουσίες και μελλοντικοί σχεδιασμοί. Ο κ. Σαράντος Κουκούμης χαρακτήρισε το Νομοσχέδιο για την Βιοποικιλότητα ως ψευδεπίγραφο, ανοίγοντας τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση της γης ακόμα και σε περιοχές που προστατεύονται, ενώ εξήγησε ότι η Κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στη κερδοφορία κεφαλαίου και παραχώρηση γης σεμεγαλους γαιοκτήμονες, θεωρώντας ότι θα θέσει φρένο στην ανάπτυξη, καταλήγοντας ότι ολο το σχέδιο είναι απορριπτέο και ζήτησε την καταψήφισή του στο Δ.Σ. ως πρόταση της ελάσσονος μειοψηφίας.
Ο κ. Φιλντίσης μίλησε για αιφνιδιασμό της Κυβέρνησης με αντικρουόμενα νομοσχέδια που δεν ορίζουν καν την ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος στο συγκεκριμένο σημείο. Ο κ. Θαν. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι η πρόταση του κ. Κουκούμη είναι η πιο σωστή εκφράζοντας την άποψη ότι 16 χρόνια το πρώην Δ.Σ. Κυπαρισσίας έβαλζε 'στην κωλότσεπη τις πολιτικές ταυτότητες των συμβούλων' απαιτώντας να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ
Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης θεωρεί ως απαραίτητη προυπόθεση την καταγραφή του Περιβάλλοντος πριν την προστασία του και κατόπιν οριοθέτηση, εκτιμώντας ότι οι ενέργειες της Πολιτείας είναι βιαστικές, ζητώντας να υπάρξει ισχυρή αντίδραση απο τον Δήμο Τριφυλίας. Επίσης ο Γιώργος Γαλάνης συμφώνησε με την πρόταση που έθεσε αρχικά ο Αντιδήμαρχος με έμφαση για τις περιοχές φυσικού κάλλου, αναλύοντας τις αποφάσεις για το ΣΧΟΑΠ στο πρώην Δήμο Αυλώνος που δεν αφορά μόνο την δόμηση αλλά εμπεριέχει και ορισμένους περιορισμούς...
ΤΕΛΙΚΑ κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε όπως συγκροτηθεί 3μελής Επιτροπή αποτελούμενη απο τους Παν. Τσίγγανος, Γιάν. Αδρακτάς και Θαν. Πετρόπουλος για την σύνταξη του ψηφίσματος αλά και την διεπαφή με τους όμορους Δήμους Πύλου- Νέστορος αλλά και Ζαχάρως για κοινή συνεργασία και δράση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη