google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στο… κολυμβητήριο Κυπαρισσίας τα παιδιά από τον Πύργο

Στο… κολυμβητήριο Κυπαρισσίας τα παιδιά από τον Πύργο

Στην Κυπαρισσία αναγκάζονται να μεταβαίνουν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πύργου προκειμένου να κάνουν τις προβλεπόμενες προπονήσεις στο εκεί δημοτικό κολυμβητήριο, αφού αυτό του δήμου.....Πύργου παραμένει κλειστό εξαιτίας του άδειου ταμείου του δήμου και της αδυναμίας κάλυψης του κόστους λειτουργίας.
Συγκεκριμένα, αρκετά παιδιά που είναι ενταγμένα στον ΝΟΠ μεταβαίνουν στην Κυπαρισσία δύο φορές την εβδομάδα με πούλμαν που ναυλώνει ο όμιλος με τη συνδρομή και των γονέων των αθλητών. Κάθε ταξίδι στη μεσσηνιακή πόλη κοστίζει είκοσι ευρώ ανά αθλητή, ωστόσο εκπρόσωποι των γονέων προσπαθούν να εντάξουν στο πρόγραμμα και αθλητές από τον άλλο αθλητικό σύλλογο, τον «Ποσειδώνα», ώστε το κόστος ανά αθλητή να χαμηλώσει.
Το δημοτικό κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει πισίνα 50 μέτρων, διπλάσια σε μέγεθος αυτής του κολυμβητηρίου Πύργου ενώ το κόστος λειτουργίας του δεν υπερβαίνει τις 6.000 μηνιαίως, όπως αναφέρουν άνθρωποι του δήμου Κυπαρισσίας. Στον δήμο Πύργου, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν πριν έναν ακριβώς μήνα στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα έξοδα υπολογίζονται σε 7.000 μηνιαίως παρόλο που το κολυμβητήριο της πόλης διαθέτει την μισή σε διαστάσεις πισίνα σε σχέση με της Κυπαρισσίας!
Όσο για τις προσπάθειας εξεύρεσης κοινής λύσης, αυτές έναν μήνα μετά οδήγησαν τους γονείς στην επιλογή του κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας, μη υπάρχουσας άλλης εφαρμόσιμης πρότασης. Και η επιλογή αυτή, εκτός από χρήμα, προϋποθέτει κόστος και σε χρόνο (τρεις ώρες στον δρόμο μετάβαση – επιστροφή) αλλά και σε σωματική κόπωση για τους αθλητές που είναι ταυτόχρονα και μαθητές.
Απο το iliatora...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη