google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μια ακόμα επιστολή για την αρτιότητα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Μια ακόμα επιστολή για την αρτιότητα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΜΙΑ ακόμα επιστολή ευγνωμοσύνης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δημοσιεύουμε σήμερα η οποία δείχνει την προτεραιότητα που θέτει για την υγεία του τοπικό μας ιδρυμα.
"Κοινοποίηση:
• κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• κ. Νικόλαο Πολύζο, Γενικό Γραμματέα Υγείας & Κοινωνικής αλληλεγγύης
• κ. Φώτη Χατζημιχάλη, Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου
• 6η Δ.Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
• κ. Γεώργιο Ρούσση, Διευθυντή Κέντρου Υγείας Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
• Εφημερεύοντες Ιατρούς & Νοσηλευτές Εξωτερικών Ιατρείων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας 25ης Αυγούστου 2010
• Πλήρωμα Ασθενοφόρου Νοσοκομείου Κυπαρισσίας 25ης Αυγούστου 2010

Αξιότιμοι κύριοι,
Με την επιστολή μας αυτή κατά πρώτον θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια την ευγνωμοσύνη μας προς τον Παθολόγο Ιατρό κ. Γεώργιο Ρούσση, Διευθυντή στο Κέντρο Υγείας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, γιατί με την ταχύτατη διαγνωστική του προσέγγιση, την άμεση έναρξη ενδεικνυόμενης θεραπευτικής αγωγής και την επείγουσα διακομιδή του γιού μας Κωνσταντίνου Κόντη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΡΙΟ" Πάτρας (άμεση εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) είχε σαν αποτέλεσμα τη σωτηρία της ζωής του.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον υποδειγματικό αυτόν λειτουργό της Υγείας και άνθρωπο, ενώ συγχαίρουμε θερμά τον λαμπρό επιστήμονα.
Συγκεκριμένα: Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Αυγούστου 2010, μετά από σύσταση του οικογενειακού μας ιατρού, συνοδεύσαμε τον δεκαεννιάχρονο γιό μας στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, με αιφνίδιο πρόβλημα υγείας και με υποψία σοβαρότατης ασθένειας που έθετε τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο. Οι εφημερεύοντες ιατροί των εξωτερικών ιατρείων, ζήτησαν την επέμβαση του κ. Ρούσση, ο οποίος προχώρησε ταχύτατα στις δέουσες ιατρικές ενέργειες, έκανε άμεση έναρξη θεραπείας και διακόμισε το παιδί χωρίς χρονοτριβή με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΡΙΟ", όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σήμερα, παρά το Γολγοθά που βιώσαμε σχεδόν για ένα ολόκληρο μήνα, ο γιός μας είναι μαζί μας, υγιής και αρτιμελής. (Θα ήταν σοβαρή παράλειψή μας εάν δεν αναφερόμαστε και στην πληρέστατη από κάθε πλευρά αντιμετώπιση του παιδιού μας στο Νοσοκομείο "ΡΙΟ" και εν συνεχεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θεραπευτηρίου "ΟΛΥΜΠΙΟΝ", όπου νοσηλεύτηκε μέχρι αποθεραπείας, ευγνωμονώντας Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό). Κοινή διαπίστωση όλων των ιατρών που συμμετείχαν στην αποθεραπεία του παιδιού, καθηγητών, εντατικολόγων, λοιμωξιολόγων, αλλά και του οικογενειακού μας ιατρού από τα Φιλιατρά, ήταν ότι: καθοριστικός παράγων της σωτηρίας του παιδιού μας υπήρξε η άμεση έναρξη θεραπευτικής αγωγής από τον κ. Ρούσση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Με την σκέψη μας πλέον καθαρή και χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής, αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η φοβερή αυτή δοκιμασία μας έφερε σε αυτό το Περιφερειακό Νοσοκομείο όπου όλοι, γιατροί, νοσηλευτές και πλήρωμα του ασθενοφόρου, φρόντισαν να μη χαθεί ούτε ένα πολύτιμο λεπτό. Δυστυχώς τις πολύ δύσκολες εκείνες στιγμές δεν μπορέσαμε να μάθουμε τα ονόματα των ανθρώπων που μας βοήθησαν. Τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας.
Μετά απ' αυτή μας την δραματική εμπειρία, απευθύνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για τη διατήρηση και ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου στην Κυπαρισσία. Ενδεχόμενη κατάργηση ή υποβάθμιση του, όπως πρόσφατα ακούστηκε, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα για τους κατοίκους της Τριφυλίας και των γύρω περιοχών και αναμφίβολα θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή μας.
Με εκτίμηση
Κίμων & Σοφία Κόντη"

2 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη