google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Λαμπρός παρά το κρύο ο εορτασμός του ΟΧΙ στη Κυπαρισσία

Λαμπρός παρά το κρύο ο εορτασμός του ΟΧΙ στη Κυπαρισσία


ΜΕ την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια γιορτάστηκε στην 'Αρκαδιά' και φέτος παρά το κρύο που επικρατούσε λόγω των καιρικών συνθηκών, ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ που για τους σημερινούς Ελληνες παραμένει ένα αδιαφιλονικητο διαχρονικό σύμβολο ηρωισμού και αγώνα.
Στις 11:30 περίπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρελαση σχολικών συγκροτημάτων και συλλόγων για να τιμήσουν τους ήρωες της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μέσα σε χειροκροτήματα ξέσπασε το πλήθος όταν ξεκίνησαν τα σχολεία με τα Δημοτικά σχολεία, το Γυμνάσιο και Λύκειο με τις στολές τους, το Επαγγελματικό Λύκειο και η Επαγελματική σχολή, αλλά και ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Κυπαρισσίας που πραγματικά έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Ακολούθησαν τα πεζοπόρα τμήματα του Ναυταθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας, του Δίωνα και το Τμήμα Προσκόπων κλείνοντας με το πεζοπόρο τμήμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Την παρέλαση όμως και φέτος ομόρφυνε και η παρουσία ενός παλαίμαχου Ελληνα που αγωνίστηκε στην εποποιία του 1940 κρατώνας ψηλά την Ελληνκή Σημαία.
Ωστόσο στην καθιερωμένη παρέλαση που διεξήχθη στον κεντρικό δρόμο της αγοράς μπροστά απο τους επισήμους το μεγάλο χειροκρότημα δόθηκε στην Φιλαρμονική του Δήμου Κυπαρισσίας που πραγματικά ήταν εντυπωσιακή με το μεγάλο πεζοπόρο τμήματα της τον οποίο αποτελούσαν και μικρά παιδιά παίζοντας τύμπανο και εμβατήρια σε μια πραγματικά συγκινητική στιγμή.
Τις εκδηλώσεις απο την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησαν εκτός απο τον Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο νυν Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης με τους Αντιδημάρχους κο Γρηγόρη Γκότση και Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου, δημοτικούς συμβούλους απερχόμενους και μη, αλλά και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας.
Το βίντεο της παρέλασης προέρχεται απο το kyparissianews.gr και το KyparissiaTV

3 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη