google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Την ψήφο δυσαρέσκειας καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση

Την ψήφο δυσαρέσκειας καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση

BPIΣKOMAΣTE έναν μήνα περίπου πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και το προεκλογικό κλίμα δεν έχει καθόλου «ζεσταθεί». Παράλληλα, η κυβέρνηση εκεί που θεωρούσε ότι οι εκλογές θα ήταν «περίπατος» τώρα αναγκάζεται να αλλάξει τακτική, καθώς αντιλαμβάνεται ότι το πολιτικό κλίμα δεν είναι αυτό που ήταν με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ακόμη, ενώ έθετε τον πήχη στις οκτώ με δέκα περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους, με τα σημερινά δημοσκοπικά ευρήματα παίρνει μόλις έξι περιφέρειες και έναν από τους τρεις δήμους, αυτόν του Πειραιά.
Η κυβέρνηση έπαθε αυτό που ήθελε να αποφύγει. Εγκλωβίστηκε στην αντιμνημονιακή ψήφο και δεν κατάφερε επί του παρόντος να συγκινήσει τους πολίτες με τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», Παράλληλα, ο «δύσκολος» χειμώνας είναι προ των πυλών, με ό,τι επιβάρυνση συνεπάγεται για τα νοικοκυριά, που βλέπουν το « ψαλιδισμένο» ήδη εισόδημά τους να έχει εξανεμιστεί στο μέσο του μήνα. Ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα εισπράξει ψήφο δυσαρέσκειας.
Πέραν αυτών όμως οι λανθασμένοι χειρισμοί στην ανάδειξη των υποψηφίων, το παρασκήνιο των εκβιασμών στην επιλογή των αντιπεριφερειαρχών, η ένδεια στελεχών για το κυβερνών κόμμα σε ορισμένες περιφέρειες, αλλά και η άρνηση πρωτοκλασάτων στελεχών να εκτεθούν σε αυτές τις εκλογές, συνθέτουν ένα προβληματικό τοπίο για την κυβέρνηση.
Περίπου πριν από έναν μήνα στην Ιπποκράτους υποστήριζαν ότι τουλάχιστον με πέντε στελέχη μπορούν να κερδίσουν τη μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για 13 μικρούς πρωθυπουργούς. Βεβαίως στους σχεδιασμούς τους δεν είχαν συμπεριλάβει ούτε τον ανεξάρτητο πασοκογενή βουλευτή Γιάννη Δημαρά που εξελίχθηκε σε αστάθμητο παράγοντα, ούτε τον επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Αλέξη Μητρόπουλο.
Tώρα υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες ο κ. Σγουρός να δει την «πλάτη» του κ. Δημαρά και να έρθει δεύτερος. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σγουρός έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις φαίνεται μέχρι τώρα να έχει αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο τον κ. Δημαρά και όχι τον κ. Κικίλια όπως υπολόγιζαν. Αν συμβεί αυτό είναι βέβαιο ότι την υπερνομαρχία θα κερδίσει ο κ. Δημαράς. H ανακοίνωση, δε, των αντιπεριφερειαρχών και ο αποκλεισμός του Παν. Φασούλα από αυτούς δημιούργησε εκ νέου αποσυσπείρωση στο κυβερνών κόμμα.
Στον Δήμο της Αθήνας ο νεωτερισμός της υποψηφιότητας του πολύ αξιόλογου Γιώργου Καμίνη φαίνεται να μην έχει συγκινήσει καταρχήν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Α'Α Αθήνας. Ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη, επί του παρόντος τρέχει μόνος του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη