google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα αποτελέσματα θέλουν υπομονή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Τα αποτελέσματα θέλουν υπομονή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Μεγάλη υπομονή θα πρέπει να έχουμε το βράδυ των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για να μάθουμε τα αποτελέσματα, ιδίως της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αφού η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη. Μάλιστα, ακόμα το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα των υπευθύνων συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων.
Προβλήματα, πάντως, δε φαίνεται να υπάρχουν ως προς την εκλογική διαδικασία με τους νέους Δήμους, καθώς εκεί έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία, ενώ από το υπουργείο έχουν σταλεί λευκά ψηφοδέλτια. Εντός της εβδομάδας θα φτάσουν κάλπες και παραβάν.
Την άλλη μέρα
Το πρόβλημα που ακόμα δεν έχει επιλυθεί με τις εκλογές στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είναι ποιος και πού θα συγκεντρώνει τα αποτελέσματα.
Μέχρι τώρα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα αποτελέσματα κοινοποιούνταν στις Νομαρχίες και συγκεντρώνονταν στα οικεία Πρωτοδικεία του νομού. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις είχαν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στην τελική έκδοση.
Το υπουργείο, λοιπόν, ακόμα δεν έχει απαντήσει, αν τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών θα συγκεντρωθούν ανά νομό και στη συνέχεια τα Τμήματα Εκλογών των Νομαρχιών θα τα στείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών ή σε κάποιο κεντρικό εκλογικό τμήμα στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Επίσης, δε γνωρίζει να απαντήσει, αν από τα εκλογικά τμήματα τα αποτελέσματα θα συγκεντρώνονται απευθείας στην έδρα της Περιφέρειας και εκεί θα πρέπει να τα παραδίδουν οι αντιπρόσωποι όλων των περιοχών και των 5 νομών.
Αλλαγές
Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι που χρόνια τώρα εμπλέκονται με την εκλογική διαδικασία εκτιμούν ότι το βράδυ των εκλογών δε θα γίνει γνωστό ούτε ποιος υποψήφιος περιφερειάρχης κέρδισε. Όσο για το ποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται, θα χρειασθούν αρκετές ημέρες. Παράλληλα, απαιτούνται και αλλαγές, όπως, για παράδειγμα, η εκλογική μεταφορά του Δήμου Είρας μετά την ένταξή του στο νέο Δήμο Οιχαλίας από το Πρωτοδικείο Πύργου στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας...
Αρθρο της Βίκυ Βετουλάκη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη