google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ανάπλαση πηγων Αη Λαγούδη και η μεγάλη δωρεά της Βασ. Μπινιώρη στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

Η ανάπλαση πηγων Αη Λαγούδη και η μεγάλη δωρεά της Βασ. Μπινιώρη στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΜΕ σημαντικές αποφάσεις απασχολήθηκε στη συνεδριαση της Τετάρτης το Δ.Σ. Κυπαρισσίας το οποίο παρά το θέρος επικεντρώθηκε σε θέματα ημερήσιας διάταξης καθώς και αιτήσεις δημοτών. Πιο αναλυτικά συζητήθηκε η προθεσμία εκτέλεσης του έργου για την Ανάπλαση πηγών Αη Λαγούδη όπου ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης εξήγησε ότι "προκειμένου να προχωρήσει το έργο απαιτείται τσιμεντόστρωση στην Ν.Α. πλευρά της παραλιακής ζώνης και οι καθυστερήσεις οφείλονται στην μετά παροχής της ΔΕΗ η οποία θεώρησε ότι απαιτείται περιβαλλοντική μελέτη καθώς το έργο συνδέεται με πηγαία ύδατα και απαιτείται προσοχή" για να τονίσει ότι "ο Δήμος θα ζητήσει νέα παροχή ώστε να μην υπάρξουν νέες αναβολες και προς το παρόν ο εργολάβος ζήτησε παράταση πέρίπου 4 μήνες καθώς δεν παρουσιάζονται άλλες καθυστερήσεις" διαβεβαιώνοντας ότι έχει εξοφληθεί ο 1ος λογαριασμός του έργου και καθυστέρησε μόνο εξαιτίας της πλακόστρωσης. Το θέμα πέρασε με ομοφωνία.
Το 3ο θέμα που αφορούσε την έγκριση Ανακεφαλαιωτικού πίνακα για την Κατασκευή τεχνικών στην Ανω Πόλη αναφέρθηκε ότι αφορούσε έργασίες στην περιοχή Αγγελουδιώτισσας αλλά και κάλυψη ενός μέρος τεχνικών εργασιών με τοιχία αντιστήριξης στο Δ.Δ. Φαρακλάδας αλλά και τα έργα προς τον δρόμο που οδηγούν στις Εργατικές καοτικίες μήκους 160 μέτρων και υπάρχει συνολική παραλαβή έργων. Για το θέμα που πέρασε κατά πλειοψηφία, τελικά μειοψήφισε μόνο ο κ. Γιαννόπουλος.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣ. ΜΠΙΝΙΩΡΗ
Συγκίνηση στα μέλη του Δ.Σ. σκόρπισε το θέμα της αποδοχής δωρεάς 50 έργων της Πινακοθήκης της ζωγράφου Βασιλικής Μπινιώρη στην πόλη μας, όπου ο κ. Δήμαρχος διάβασε επιστολή της δωρήτριας η οποία περιλαμβάνει και Επιτροπή για την διαχείριση των έργων της. Η μεγάλη καλλιτέχνης που για λόγους υγείας διαθέτει αυτά τα έργα εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την γενέτειρά της, ενώ αποτελεί επιθυμίας η αξιοπρεπή παρουσία και έκθεση των 50 έργων που απαρτίζουν την προσωπική της Πινακοθήκη ως δωρεά στο τόπο με μόνιμη τοποθέτηση σε ειδικό χώρο με την κατάλληλη υποδομή. Διαχειριστής ορίστηκε ο δικηγόρος συμπατριώτης μας κ. Ηλίας ΓΙαννόπουλος, η εκπρόσωπος του ΜΕΣΚ κα Τουρκολιά και ο καταξιωμένο ζωγράφος Τάσος Αριδάς.
Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε στην καλλιτέχνη όπως ειπώθηκε να υπάρξει προσωρινή έκθεση των έργων στην αίθουσα του Δ.Σ. με τη κατάλληλη διαρρύθμιση με ειδικές προθήκες ενώ ο Δημος θα αναλάβει με πόρους του την μεταφορά των έργων. Προτάθηκε να διεξαχθεί ειδική εκδήλωση για την δωρεά και την ονοματοδοσία σε δρόμο ενώ αποφασίστηκε Ομόφωνα να συγχαρούν την δωρήτρια και την Επιτροπή για την μεγάλη δωρεά στην 'Αρκαδιά'.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΙΤΣΟΥ
Το Σώμα ασχολήθηκε επίσης και με την διαχείριση του Κληροδοτήματος Παρασκευά Κίτσου που παραμένει αναξιοποίητο. Το κληροδότημα όπως καταγράφη βρίσκεται στα στασιμότητα για πολλές δεκαετίες καθώς δεν έχει συγκροτηθεί η επιτροπή αξιοποίησής του βάση της επιθυμίας του διαθέτη στην οποία περιλαμβάνονται η Ιερά Μητρόπολη, ο Πρωτοδίκης και ένας απόγονος της οικογένειας Καλατζάκου που σήμερα δεν είναι στη ζωή. Η Μητρόπολη σε επικοινωνία με το Δήμο έμεινε στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης με την συμφωνία ο χώρος να διατεθεί για το καλο του κοινωνικού συνόλου ενώ για τα οικήματα που σήμερα κατοικούνται δεν τίθεται θέμα χρησικτησίας. Τα ακίνητα βρίσκονται στην οδό Φρατζή και Νοσοκομείου.
Ο Γιώργος Γκότσης και ο κ. Πετρόπουλος απο τη μειοψηφία τόνισε ότι η Μητρόπολη πετά το μπαλάκι στο Δήμο και δεν έχει επομένως ο Δήμος τη δικαιοδοσία να διευθετήσει την περιουσία επιμένοντας ότι θα πρέπει η Μητρόπολη να υποδείξει νομικό εκπρόσωπο για το θέμα με σκοπό να το παραχωρήσει στο Δήμο για κοινωνικό σκοπό όπως κατέληξε μετά απο πρόταση της Δημοτικής αρχής. Μετά απο απόψεις το Δ.Σ. ομόφωνα δέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου ώστε μόλις οριστεί νομικά το θέμα η Μητρόπολη να παραχωρήσει το δκαίωμα αξιοποίησης του κληροδοτήματος στο Δήμο Κυπαρισσίας για το κοινό καλό.
Σχετικά με το θέμα που αφορούσε την χορήγηση θέσεων εμποροπανηγυρης στους αιτούντες η οικονομική υπηρεσία ανέφερε ότι όλες οι θέσεις θα οριστούν βάση του νέου Νόμου με κλήρωση, ενώ για την θέση του λούνα Πάρκ που υπήρχαν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου κατοχυρώθηκε σε ένα ενδιαφερόμενο ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη