google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιμένει ο Δήμος για το πάρκινγκ και τα κτίρια στον κλειστό ΟΣΕ...

Επιμένει ο Δήμος για το πάρκινγκ και τα κτίρια στον κλειστό ΟΣΕ...

Την παραχώρηση των χώρων του πάρκου του ΟΣΕ και των κτηρίων που δεν χρησιμοποιούνται, θα ζητήσει εκ νέου ο Δήμος Κυπαρισσίας, προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλα και να εξυπηρετούν χρήσεις του δήμου. Επίσης έτσι θα αντιμετωπιστούν τα υγειονομικής φύσεως προβλήματα που δημιουργούνται από την κατάληψή τους από αλλοδαπούς, οι οποίοι μέσα σε αυτά έχουν βρει στέγη.
Ηδη τους χώρους αυτούς επισκέφθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής και του δήμου που εντόπισε τα προβλήματα αυτά ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Οπως μας τόνισε
ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο δήμος έχει ζητήσει και πάλι την παραχώρηση για χρήση των συγκεκριμένων χώρων, όμως η απάντηση του ΟΣΕ ήταν ότι παραχωρούνται έναντι υψηλού αντιτίμου. Θέτοντας και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τα θέματα υγιεινής ο δήμος θα απευθυνθεί και πάλι στον ΟΣΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα όπως επισήμανε ο δήμαρχος αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Στον χώρο του ΟΣΕ υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση δύσκολη και από υγειονομικής απόψεως, αλλά και από πλευράς ιδιοκτησίας του ΟΣΕ. Είναι ένα θέμα που ακόμη ο ΟΣΕ δεν το έχει επιλύσει. Οσον αφορά την δημόσια υγεία, επισκεφθήκαμε μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής τα παλιά κτήρια που έχουν μετατρέψει σε χώρους διαμονής αλλοδαποί. Μιλήσαμε μαζί τους και τους ενημερώ- σαμε ότι πρέπει να φύγουν. Επίσης επισκεφθήκαμε τις τουαλέτες οι οποίες έχουν καθαριστεί και σφραγιστεί. Από την πλευρά μας είχαμε μια αλληλογραφία με τον ΟΣΕ για να μετατρέψουμε σε πάρκινγκ το μεγαλύτερο χώρο του πάρκου, λαμβάνοντας παράλληλα την υποχρέωση να συντηρούμε και να φροντίζουμε τον χώρο. Η απάντηση του ΟΣΕ ήταν ότι παραχωρούνται έναντι υψηλού μηνιαίου μισθώματος, της τάξεως των 1.100 ευρώ το οποίο δεν μπορεί ο δήμος να το δίνει, την στιγμή που οι υπη- ρεσίες που θα προσφέρουμε θα είναι υψηλού κόστους και θα υπάρχει αναβάθμιση της περιουσίας τους. Θα επανέλθουμε με καινούργιο έγγραφο όπου θα επισημάνουμε και τα γεγο- νότα που προέκυψαν από την επίσκεψη εκεί και θα τους ζητάμε με ένα συμβολικό μισθίο, να αναλάβει ο δήμος να διαμορφώσει το χώρο σε πάρκινγκ αλλά και να εκμεταλλευτεί τους άλλους χώρους για χρήση. Και εμείς να αναλάβουμε την συντήρηση και φύλαξη..."
Απο την 'Ελευθερία'-Η Φωτο είναι του kyparissianews.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη