google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η μεγάλη κλοπή του προγράμματος "Θησέας"

Η μεγάλη κλοπή του προγράμματος "Θησέας"


Με μια πρωτοφανή απόφασή του το Υπουργείο Εσωτερικών ΥΠΟΚΛΕΠΤΕΙ τα χρήματα των δήμων που συγκροτούσαν το πρόγραμμα «Θησέας». Το πρόγραμμα αυτό, ήταν ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που είχε δημιουργηθεί με παρακρατήσεις των χρημάτων που έπρεπε να πάνε στους δήμους και την ανακατανομή τους με κριτήρια όχι μόνο πληθυσμιακά αλλά και με άλλα κριτήρια ώστε να δίνεται ευκαιρία και σε μικρότερους δήμους να επενδύουν χρήματα σε αναπτυξιακά έργα.

Το πρόγραμμα έδωσε στους δήμους περίπου 3 φορές περίπου περισσότερα χρήματα από το παλαιότερο πρόγραμμα Ε.Π.Τ.Α. και ήταν ένα επιτυχημένο σύστημα διαχείρισης των χρημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κοιτάξτε τώρα τι πρόβλημα δημιουργείται π.χ. στο Δήμο Κυπαρισσίας.

Ο Δήμος είχε έτοιμη μελέτη προς δημοπράτηση από τον Σεπτέμβρη του 2009 για τις αθλητικές εγκαταστάσεις beach volley στην παραλία (300.000€) και ασφαλτοστρώσεις δρόμων (500.000€). Με απόφαση που είχε πάρει το Δ.Σ. του Δήμου από το 2009 ζητούσαμε έγκριση δημοπράτησης και η απάντηση της Περιφέρειας ήταν: "όχι ακόμα θα σας ενημερώσουμε εμείς. Το πρόγραμμα "Θησέας" έχει προσωρινή αναστολή".

Το χειμώνα μάλιστα φέτος και βλέποντας οτι η εντολή δημοπράτησης καθυστερεί, ο Δήμος μας είχε δημοσιεύσει την ανησυχία του, οτι τελικά τα λεφτά του "Θησέα" θα τα φάνε και θα τα βάλουν στον κορβανά του προγράμματος "Ελλάδα" που ετοιμάζουν για τον "Καλλικράτη". (http://kyparissiotis.blogspot.com/2010/06/blog-post_8441.html )

Τότε μάλιστα είχε θεωρηθεί η επισήμανση αυτή υπερβολική!

Τέλος του Μαϊου 2010 ήρθε η πολυπόθητη έγκριση δημοπράτησης και ΑΜΕΣΑ ο Δήμος έστειλε την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για δημοπράτηση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, για να γίνει η δημοπρασία 13/07/2010.

Αρχές Ιουλίου 2010 έρχεται η γνωστή εντολή από το Υπουργείο Εσωτερικών για αναστολή του προγράμματος "Θησέας". Στις διαμαρτυρίες μας προς την περιφέρεια οτι τόσο καιρό περιμέναμε να μας δώσετε εντολή δημοπράτησης και δεν το κάνατε, η απάντηση ήταν αυτές τις εντολές έχουμε αυτά σας λέμε...

Άρα, όπως καταλαβαίνετε φίλοι μας όταν μια κυβέρνηση επι 7 μήνες δεν έκανε τίποτα για να εγκρίνει τις δημοπρασίες των ΕΤΟΙΜΩΝ έργων του "Θησέα" και μέσα σε ένα μήνα αλλάζει εντολές, δεν είναι οι Δήμοι που φταίνε.

Απλώς, οι Δήμοι και οι πολίτες τους είναι δυστυχώς για άλλη μια φορά τα θύματα και το κράτος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά «ατσίδας» στις ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη