google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με έμφαση στη πρόληψη

Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με έμφαση στη πρόληψη

Ημερίδα με θέμα “Σακχαρώδης διαβήτης: Εκπαίδευση - πρόληψη - θεραπεία“ πραγματοποιείται στην Κυπαρισσία, το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΤΕΕ “Αλέκος Παπαδόπουλος“. Την οργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία
Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και ο Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία“, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Δήμο Κυπαρισσίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης προβλέπει ομιλία από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αθανασία Καρούνου, χαιρετισμούς και τις ακόλουθες εισηγήσεις:
- “Τα εμπόδια στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη“, από τη Μαριάννα Μπενρουμπή, παθολόγο με εξειδίκευση στο διαβήτη, διευθύντρια του Διαβητολογικού Κέντρου στην “Πολυκλινική“ Αθηνών.
- “Διαβητικό πόδι: Πρόληψη και φροντίδα“, από τη Γεωργία Μάρκου, υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου και Ιατρείου διαβητικού ποδιού στο “Λαϊκό“ Αθηνών.
- “Εχω διαβήτη: Τι και πόσο μπορώ να τρώω“, από τους Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Ασημίνα Λιακοπούλου, διαιτολόγους - διατροφολόγους. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση του Σαββάτου: Ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος παρατήρησε ότι θα συμμετέχουν οι ειδικοί κι εκτίμησε πως θα είναι μια εποικοδομητική και αρκετά
χρήσιμη συζήτηση.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανασία Καρούνου τόνισε τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης και της γνώσης και πληροφόρησε ότι επελέγη η Κυπαρισσία, γιατί ο κόσμος της περιφέρειας διψάει για μάθηση. Επεσήμανε πως η Πολιτεία ξοδεύει δισ. ευρώ για φάρμακα και εξετάσεις, αλλά τίποτα για να εκπαιδεύει τα άτομα με διαβήτη. «Αυτό το έχει αναλάβει η ομοσπονδία μας με τοπικούς φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την ημερίδα, γιατί η περιφέρεια θα έχει αμεσότητα στην εκπαίδευση και την ενημέρωση και σημείωσε πως η εκπαίδευση και η πρόληψη μπορούν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα για την ενημέρωση του πληθυσμού πάνω στο πρόβλημα, καταλήγοντας ότι ο Δήμος υποστηρίζει με θέρμη ανάλογες πρωτοβουλίες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη