google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ευρεία σύσκεψη για Πολιτική προστασία με έμφαση στον Εθελοντισμό

Ευρεία σύσκεψη για Πολιτική προστασία με έμφαση στον Εθελοντισμό

ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη για την πολιτική προστασία και πυρασφάλεια με συντονισμό όλων των εμπκεόμενων υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας μετά απο πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης με σκοπό την προετοιμασία ετοιμότητας των υπηρεσιών ενόψει την αντιπυρικής περιόδου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων Αντιπύραρχος κ. Καπέλιος Βασίλειος, ο υποπυραγός κ. Γεωργακόπουλος Κώστας υπεύθυνος του Κλιμακίου Κυπαρισσίας, ο πυρονόμος Μαρκόπουλος Ιωάννης, απο το Λιμενικό σταθμό ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Λεωνίδας Κουκουτσής, ο Διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας κ. Νώντας Βασιλόπουλος, οι Πρόεδροι των Δ.Δ. Ραχών Παναγιώτης Δέδες,, Αρμενιών Σωτήρης Καλογερόπουλος, Σπηλιάς Παναγιώτης Γυφτάκης, Βρυσών Παναγιώτης Γαρατζιώτης, ο Προιστάμενος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχελών Νίκη Διόγου.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε ότι "η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλο κλίμα όπου αναλύθηκαν όλες οι εμπειρίες απο προηγούμενες δράσεις ενώ θα ακολουθήσει άμεσα μια συνάντηση των εθελοντών του Δήμου, Πυροσβεστικής και Αγροφυλακής υπηρεσίας με σκοπό την πρακτική εφαρμογή του σχεδίου προστασίας, ενώ αποφασίστηκε ο Δήμος να μετέχει ενεργά με τα μηχανήματα που διαθέτει και την υδροφόρα αλλά και με την οργάνωση των εθελοντών όπου τα τελευταία επάνδρωσαν ομάδες περιφρούρησης" για να προσθεσει ότι "θα δοθεί βάση στην ενεργοποίηση και διευρυνση των εθελοντικών ομάδων ώστε να ανανεωθούν οι τάξεις τους κατάλληλα ενώ ο Δήμος διαθέτει στους εθελοντές ειδικές συσκευές συννενόησης συντονισμένες στη συχνότητα της Πυροσβεστικής προκειμένου σε περίτπωση συμβάν να υπάρχει άμεση ενημέρωση".

Τέλος εξήγησε ότι 'η Πυροσβεστική διαθέτει το δικό της πλάνο και ο Δήμος θα λειτουργήσει επικουρικά με επίγεια μέσα και με φύλαξη ευαίσθητων χώρων ιδίως απο το πυροφυλάκιο του Δήμου που κατασκευάστηκε στη Μουριατάδα ενώ η εφαρμογή του σχεδίου φύλαξης και πρόληψης είναι άμεση'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη