google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ιστορικό ντοκιμοντέρν για την Γάζα στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε.

Ιστορικό ντοκιμοντέρν για την Γάζα στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε.

ΤΟ βραβευμένο ντοκιμοντέρν 'Γάζα ερχόμαστε' που θεωρείται ιστορικό προβάλλεται αύριο Κυριακή 13 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στην αιθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. με πρωτοβουλία του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη σε μια πρωτοβουλία ευιασθητοποίησης του κοινού της περιοχής μας.
Στις 28 Μαΐου 2010, η Κυπριακή Κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την αναχώρηση από το Κυπριακό έδαφος των εθελοντών, που επρόκειτο να επιβιβαστούν στα πλοία τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Υπενθυμίζεται ότι η Ισραηλινή Κυβέρνηση επιβάλλει, παραβιάζοντας κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, ένα απάνθρωπο εμπάργκο κατά του 1,5 εκ. Παλαιστινίων, άμαχου... πληθυσμού στην πλειοψηφία του, με 60% παιδιά, εδώ και δυόμιση χρόνια. Η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» αποσκοπεί στην άρση αυτού του εμπάργκο, στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτή τη μαρτυρική περιοχή.
Ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος... επρόκειτο μαζί με δεκάδες άλλα μέλη Κοινοβουλίων της Ευρώπης και άλλων χωρών, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων, να επιβιβαστεί στο Ελληνικό πλοίο «Σφενδόνη» έκανε την εξής δήλωση:
«Λυπάμαι πραγματικά που η Κυπριακή Κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να πάρει αυτή την απόφαση απαγόρευσης. Ως Έλληνας πολίτης και Βουλευτής οφείλω να σεβαστώ, ακόμη και αν δεν συμμερίζομαι, τις επιλογές των κυβερνώντων της αδελφής χώρας, η οποία όντως αγωνίζεται για την επικράτησή της υπό δύσκολες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένη η υποστήριξή μου στην πρωτοβουλία για την άρση του εμπάργκο, που επιβάλλεται στο λαό της Γάζας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη