google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το Λιμάνι και η πιάτσα ταξί απασχόλησαν το οικείο Δ.Σ.

Το Λιμάνι και η πιάτσα ταξί απασχόλησαν το οικείο Δ.Σ.

ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης το βράδυ της Τετάρτης το Δ.Σ. Κυπαρισσίας ασχολήθηκε μετά απο ερωτήσεις συμβούλων τις εξελίξεις για σημαντικά θέματα. Αρχικά με αφορμή ερώτηση για το θέμα του λιμανιού και τις πειθαρχικές διώξεις στελεχών της ΔΕΚΕ- καθώς το έργο υλοποιείται απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ανάδοχος και επιβλέπων φορέας- δηλώθηκε ότι για το θέμα ο Δήμος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις ώστε να αρθούν τα όποια προβλήματα υπήρξαν κατά το παρελθόν και να ολοκληρωθεί το έργο βάση των μελετών που εκπονήθηκαν.
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ...
Για αρκετή ώρα υπήρξαν τοποθετήσεις για το 14ο θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε την παραχώρηση πεζοδρομίου σε επαγγελματία μπροστά απο την πιάτσα των Ταξί. Αρχικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης με διαλογική συζήτηση επανέφερε το παλιό θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. για μεταφορά της πιάτσας σε αλλο χώρο παραπλέυρως ή κοντά στη πλατεία αλλά θεώρησε ότι μπορεί να υπάρξουν τοποθετήσεις για εναλλακτικες λύσεις με χώρο για τα ταξί ώστε να υπάρξει συννενόηση για τον καθορισμό χώρου δραστηριοτήτων.
Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι χρόνια και η συνεδρίαση δεν πρέπει να ασχοληθεί τώρα αλλά στο μέλλον για το θέμα μεταφοράς έδρας καθώς αποτελεί άλλο ζήτημα απο το συζητηθέν και επέμεινε στο να βρεθεί η χρυσή τομή με τη μέθοδο της συγκατοίκησης.
Ο Πρόεδρος των αυτοκινητιστών κ. Κάππος αναφέρθηκε στα παλιότερες αποφάσεις του Δ.Σ. ώστε η κατάσταση να παραμείνει ως έχει και δεν τίθεται θέμα αλλαγής έδρας λέγοντας ότι 'αφορά μόνο την αίτηση επαγγελματία' θεωρώντας ότι τα πεζοδρόμια σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο διέπονται απο κοινούς όρους αναζητώντας τρόπους αρμονικής συμβίωσης.
Οι κ. Κανελλόπουλος απο την συμπολίτευση και ο κ. Μπακούρος πρότειναν μορατόριουμ αρμονικής συνύπαρξης ώστε να υπάρξει έμφαση στο τουριστικό κομμάτι της αγοράς.
Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία απο τους δημοτικούς συμβούλους όπου 7 ψήφισαν να απορριφθεί η αίτηση επαγγελματία για παραχώρηση πεζοδρομίου, 5 τάχθηκαν υπέρ της αίτησης, 1 λευκό και 2 ζήτησαν αναβολή του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη