google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γαλάζια Σημαία και το 2010 στην παραλία Κυπαρισσίας

Γαλάζια Σημαία και το 2010 στην παραλία Κυπαρισσίας

Τέσσερις ακτές της Μεσσηνίας, δύο στην Καλαμάτα (Ανάσταση και Μικρή Μαντίνεια), μία στη Μεσσήνη (Μπούκα) και μία στην Κυπαρισσία (Άι Λαγούδης), θα φέρουν και φέτος τη «Γαλάζια Σημαία», καθώς πληρούν τα 29 συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Τα σχετικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα και από τους χορηγούς του προγράμματος, Proton Bank και Όμιλος Alapis.
Με βάση τα αποτελέσματα αυτά για 421 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία», όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη