google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σαμαράς: Με κομματική ιδιοτέλεια ο «Καλλικράτης»

Σαμαράς: Με κομματική ιδιοτέλεια ο «Καλλικράτης»

Ψηφίστηκε χθες βράδυ και επί της αρχής αλλά και το επίμαχο πρώτο άρθρο (που αφορά το χωροταξικό των νέων δήμων) του σχεδίου Καλλικράτης. Προηγήθηκε αντιπαράθεση του Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Πετσάλνικος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι είχαν συμφωνήσει νωρίτερα ότι δεν θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το πρώτο άρθρο, αλλά αθέτησε τη συμφωνία.
Ο κ. Σαμαράς ανταπάντησε ότι ενοχλεί την κυβέρνηση η ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία του πρώτου άρθρου δεν σημειώθηκε καμία «ανταρσία» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο, ωστόσο δεν πήραν μέρος -απουσίαζαν- οι τρεις βουλευτές που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο για τα μέτρα (Σακοράφα, Δημαράς και Οικονόμου).
«Μνημείο προς αποφυγή» για την αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τον «Καλλικράτη», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα από το βήμα της Ολομέλειας την κυβέρνηση πως «έχει μπερδέψει την κομματική ιδιοτέλεια και υστεροβουλία με το εθνικό συμφέρον». «Οκατήφορος, όταν τον κατεβαίνει κανείς χωρίς φρένα, έχει τα όριά του», απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών, κατηγορώντας τον παράλληλα για κενή περιεχομένου επιχειρηματολογία.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε «όργιο κομματικής κοπτοραπτικής», αξιοποιώντας στον συγκεκριμένο ισχυρισμό του την αντιπαράθεση Ραγκούση - Πετσάλνικου. «Το ακούσαμε σε υψηλά ντεσιμπέλ χθες», είπε, επικαλούμενος τα φίλια πυρά που δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών από τον πρόεδρο της Βουλής.
Αντώνης Σαμαράς
Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για έλλειψη διαβούλευσης, ο Αντ. Σαμαράς παρουσίασε παραδείγματα περιπτώσεων όπου δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια ιστορικότητας (Βεργίνα, Μυστράς) ή της πληθυσμιακής βάσης για την ενοποίηση των δήμων (Κερατσίνι - Νίκαια). «Η μεταρρύθμιση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εγκαταλείψουμε στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, που έχει μπερδέψει την κομματική ιδιοτέλεια και την υστεροβουλία με το εθνικό συμφέρον», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

2 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη