google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νοέμβριο ο περιφερειακός σχεδιασμός

Νοέμβριο ο περιφερειακός σχεδιασμός

Τη στήριξή τους στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που ήδη έχουν ξεκινήσει από το Γ΄ ΚΠΣ αλλά και να υλοποιηθούν νέα αναγκαία έργα για την Περιφέρεια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, εξέφρασαν όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε προχθές, μετά από τρία χρόνια, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Φώτη Χατζημιχάλη.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι βασικές κατευθύνσεις της προτεινόμενης αναθεώρησης/αναμόρφωσης του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, το κλείσιμο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2000-2006 και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην εισήγησή του ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι το πρόβλημα των υδατικών πόρων και της διαχείρισής τους είναι το σημαντικότερο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα, μετά το οξυμμένο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κάνουμε μια προσπάθεια να αναδιατάξουμε, να επανιδρύσουμε ουσιαστικά, να επανασυστήσουμε τη Διεύθυνση Υδάτων, θα έχουμε αποτελέσματα ορατά για τους πολίτες, πιστεύω, σε δύο μήνες από σήμερα.
Ένα επόμενο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε, οξυμμένο πρόβλημα, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού και να φτάσουμε στη χωροθέτηση μονάδας ή μονάδων, βάσει των μελετών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, πριν από τις εκλογές για τον “Καλλικράτη”. Να έχει κλείσει, δηλαδή, αυτό το θέμα και αυτή η ανοιχτή πληγή που υπάρχει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πέρα από την αλλαγή στον περιφερειακό σχεδιασμό, όμως, υπάρχουν έκτακτα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ένα από αυτά είναι μια ενδιάμεση λύση, της δεματοποίησης, ως ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά ταυτόχρονα και άλλο ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην περιοχή. Υπάρχουν 79 ενεργοί ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 71 ανενεργοί. Με συνοπτικές διαδικασίες και σε συμφωνία με τους φορείς διαχείρισης ολόκληρης της Πελοποννήσου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση των 71 ΧΑΔΑ που δε λειτουργούν αυτή τη στιγμή, αλλά είναι πληγές για την Πελοπόννησο. Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη 4 εργολαβίες και μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν αποκατασταθεί όλοι.
Με πληροφορίες απο το ΄Θαρρος', 'Φωνή'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη