google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Θερινό σχολείο στην 'Αρκαδιά' και απάντηση για τα...παγκάκια στην πλατεία Πλατάνου

Θερινό σχολείο στην 'Αρκαδιά' και απάντηση για τα...παγκάκια στην πλατεία Πλατάνου

ΤΟ αίτημα για δημιουργία Θερινού Σχολείου στην Κυπαρισσία μετά απο πρόταση του Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών και του Βαρβάκειου Γυμνασίου Αττικής απο 20 ως 29 Ιουνίου με έμφαση στις φυσικές επιστήμες και τις Τέχνες συζητήθηκε στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας. Οπως εξήγησε ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης η θεματολογία του αφορά κυρίως την Φυσική επιστήμη "ώστε να φέρει σε επαφή τα Πρότυπα σχολεία με τα σχολεία της περιοχής μας καθώς θα μιλήσουν αναγνωρισμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων υψηλού κύρους και θα παρέχουμε φιλοξενία για 10 ημέρες συνολικά περίπου 30 ατόμων όπου 20 παιδιά θα προέρχονται απο τα 2 σχολεία της Αθήνας και 10 απο το Λύκειο της Πόλης μας".
Εξήγησε ότι ανάλογη δραστηριότητα είχε αναπτύξει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών με δικά της έξοδα στην πόλη ώστε να υπάρξει επαφή με αναγνωρισμένης αξίας Καθηγητές σε ένα πρόγραμμα πολυθεματικό με πολλαπλές εισηγήσεις ενώ προβλέπεται επίσκεψη των μαθητών στο Νετρίνο της Πύλου και σε άλλους επιστημονικούς χώρους". Είναι ευτύχημα που επελέγη η Κυπαρισσία για το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί συνολικού ύψους περίπου 30.000 ευρώ.
Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν θετικός στην αποδοχή της αίτησης για πολλαπλά οφέλη αναγνωρισιμότητας της πόλης μας, ενώ για μέγα γεγονός μίλησε ο κ. Κατσαργύρης απο την αντιπολίτευση καθώς τα 2 πρότυπα Γυμνάσια έχουν αναδείξει προσωπικότητες της χώρας, ακόμα και Πρωθυπουργούς στο παρελθόν. Επιφυλάξεις εξέφρασε ο κ. Πετρόπουλος ενώ υπήρξαν προτάσεις για μείωση εξόδων στην εορτή της Αγίας Τριάδος ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για το πρόγραμμα. Το μεγάλο αυτό γεγονός με σημαντικές παρουσίες θα οφελήσει ωστόσο την ανάδειξη της περιοχής μας που επιχειρεί να προσφέρει ακόμα και εναλλακτικό τουρισμό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου. Τελικά η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία με 10 ψήφους υπέρ και 5 κατά.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'
Εκτός ημερήσιας διάταξης εκφράστηκαν απόψεις και την χωροθέτηση του σχεδίου 'Καλλικράτης' όπου ο κ. Μπακούρος ζήτησε να επαναδιατυπωθεί η πρόταση του Σώματος για δημιουργία ισχυρού ενιαίου Δήμου Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε η πρόταση όταν χρειαστελι να επαναδιατυπωθεί με την σύμφωνη γνώμη του Σώματος για τον ενιαίο Δήμο.
Ο κ. Παν. Τσίγγανος υποστήριξε ότι "ορισμένοι επιχειρούν να τριχοτομηθεί η Τριφυλία και να αποδυναμώσουν την περιοχή μας με τα σχέδια του Καλλικράτη ουσιαστικά να προτείνουν διαμελισμό της πρώην επαρχίας Τριφυλίας και αυτό αν συμβεί πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά".
ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ
Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος εκτός ημερησίας σχολίασε το δημοσίευμα απο επώνυμο επιστολογράφου για την τοποθέτηση με 2 παγκάκια στην Ανω Πόλη σύμφωνα με το οποίο θεωρεί ανάξιους τους πολίτες της περιοχής που δέχονται το ανωτέρω "έκτρωμα" τονίζοντας ότι "όταν ειδαμε την Διακήρυξη της μη Κερδοσκοπικής εταιρείας της Πάνω Πόλης και την προστασία της συμφωνήσαμε όλοι, αλλά τώρα οι εκπρόσωποί της απειλούν στο δημοσίευμα να φέρουν τα Αθηναικα ΜΜΕ για να καυτηριάσουν το θέμα" ζητώντας να καταδικαστεί το δημοσίευμα απο το Σώμα.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ξεκαθάρισε ότι καταδικάζει το δημοσίευμα και πρόσθεσε ότι "ο δεύτερος Σύλλογος για την ανάδειξη και προβολή της Ανω Πόλης πρότεινε στο Δήμο απο κοινού την τοποθέτηση 2 παγκακίων στην πλατεία Πλατάνου με πρασινωπό χρώμα και για ο Σύλλογος πρόσφατα μετά απο νεώτερη πρόταση συμφωνήθηκε κάποια στιγμή να αλλαχθεί το χρώμα και να τοποθετηθούν ξύλινα παγκάκια" στην ίδια πλατεία αλλά υπογράμμισε σε καμία περίπτωση ότι δεν τίθεται θέμα αισθητικής μετά απο τόσες εργασίες ανάδειξης του ιστορικού χαρακτήρα της Ανω Πόλης. Μάλιστα πρότεινε να σταλεί επιστολή στην επιστολογράφο ως απάντηση για το δημοσίευμα που αφορά συνολικά την άποψη του Δήμου για την Ανω Πόλη καταδικάζοντας τον τρόπο και το ύφος του δημοσιεύματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη