google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αναπτυσσόμενος κλάδος η Μελισσοκομία στην Τριφυλία

Αναπτυσσόμενος κλάδος η Μελισσοκομία στην Τριφυλία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ημερίδα με έμφαση στις νέες προοπτικές κλάδων της γεωργίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 με θέμα «η Μελισσοκομία σήμερα και οι προοπτικές της» στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ΟΓΕΕΚΑ 'Δήμητρα' πρώην ΚΕΓΕ με πολλούς χαιρετισμούς- αν και οι περισσότεροι αποχώρησαν πριν απο την κύρια εισήγηση του διακεκριμένου Καθηγητή κ. Χαρισάνη για τις προοπτικές στον κλάδο- και υποσχέσεις αφού νωρίτερα οι εγκαταστάσεις αγιάστηκαν απο τον Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας σε μια σεμνή τελετή.
Μετά τον αγιασμό και τις ευχές του μητροπολίτη για καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο του ΟΓΕΕΚΑ “Δήμητρα”, ο υπεύθυνος Γεώργιος Τσουμάνης αναφέρθηκε με ξεκάθαρο λόγο στο ιστορικό του Οργανισμού της Κυπαρισσίας, του πρώην ΚΕΓΕ, τονίζοντας ότι : «με βάση τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις και σε συνδυασμό με την επιστημονική επάρκεια και όρεξη που δια- θέτουμε, τοποθετούμε ξανά το κέντρο “Δήμητρα“ Κυπαρισσίας στον αγροτικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής. Και το νέο ξεκίνημα γίνεται σήμερα όπου φιλοξενούμε ένα κομμάτι του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής που συμπληρώνει το εισόδημά του από τη μελισσοκομία».
Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς πρόσθεσε ότι είναι μια σημαντική ημέρα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής αφού αποκτά ένα χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές. Επισήμανε δε ότι η απάντηση στην κρίση είναι η γνώση και η ενημέρωση - και αυτό το κέντρο, τόνισε, μπορεί να παρέχει αυτά τα εφόδια στον αγροτικό κόσμο, να είναι δίπλα του εκεί που το χρειάζεται.
Ικανοποιημένος απο την λειτουργία του κέντρου δήλωσε ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος επαίνεσε την όλη προσπάθεια που έχει καταβάλει ο υπεύθυνος του κέντρου Γιώργος Τσουμά- νης και τόνισε επίσης την μεγάλη σημασία που έχει η εκπαίδευση, τονίζοντας ότι “η γνώση είναι κέρδος“.
Η πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΓΕΕΚΑ Μίκα Ιωαννίδου, που επί προεδρίας της έγινε η ανακαίνιση του κέντρου, τόνισε ότι χρειάζονται τέτοια κέντρα σε όλη την επαρχία αφού αποτελούν εστίες φωτός στην εκπαίδευση όλων όσοι ασχολούνται στον πρωτογενή τομέα. Υπογράμμισε δε ότι “όλοι, από όποια θέση βρίσκονται, πρέπει να βάζουν ένα πετραδάκι στο να δημιουργούν κάτι“.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Τριφυλίας Αντώνης Γκιόνης ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους και ιδίως του ομιλητές ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Τριφυλίας Σπυριδούλα Μπέσα σημείωσε ότι στους καιρούς που ζούμε η κατάρτιση είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο διευθυντής Εκπαίδευσης του Οργανισμού “Δήμητρα“, Δημήτρης Μυλλαίος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σκοπός του Οργανισμού είναι η εκπαίδευση των αγροτών καταλήγοντας ότι τα κέντρα “Δήμητρα”, ανήκουν στους αγρότες του μόχθου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη