google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ομοφωνία για ΣΑΤΑ, Πολιτιστικό Κέντρο και Νομικά πρόσωπα του Δήμου στο Δ.Σ.

Ομοφωνία για ΣΑΤΑ, Πολιτιστικό Κέντρο και Νομικά πρόσωπα του Δήμου στο Δ.Σ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποφάσεις ελήφθησαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Κυπαρισσίας στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ιδίως σε ότι αφορά τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Για το 1ο θέμα που ήταν η Αποδοχή και κάτανομή 1ης ΣΑΤΑ έτους 2010 τονίστηκε ότι μεταξύ των έργων συγκαταλέγονται η αγορά οικοπέδου δίπλα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων και ο προγραμματισμός για τον 'Θησέα' καθώς υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Η πρόταση πέρασε με ομοφωνία.
Εξάλλου ομόφωνο ήταν το 2ο θέμα που αφορούσε τα παραλαβή της προμελέτης του έργου για Μελέτη- κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου Κυπαρισσίας με το σύστημα υποβολής που θα περιέχει την μελέτη και ανακατασκευή του παλιού κτιρίου της ΕΤΕ στον παραλιακό δρόμο που φιλοδοξείται να αποτελέσει Πολιτιστικό Κέντρο για τη ευρύτερη περιοχή. Εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα το ψήφισμα το Ν.Σ. σχετικά με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού σχεδιασμού και αειφορου ανάπτυξης για τον τουρισμό όπου ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης εξήγησε αναφορικά με το θέμα ότι "για ενταγμένες περιοχές Natura 2000 που περιλαμβάνει τις ενότηες απο Λιμενάρι ως Γιαννίτσιανα θα υπάρξει ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη".
Στο 4ο θέμα υπήρξε ομοφωνία ξανά για την Προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας που αφορά τον καθαρισμό της περιοχής απο μαύρα και λευκά νάυλον χαμηλής κάλυψης κηπευτικών και θερμοκηπίων.
Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν τις γνωμοδοτήσεις για την ψήφιση Προυπολογισμών των Οργανισμών του Δήμου. Ειδικότερα εγκρίθηκε ο Προυπολογισμός του Οργανισμού άθλησης και νεολαίας για το 2010 ύψους 107.000, του Δημοτικού ξενώνα και Λαογραφικού μουσείου Αρμενιών με 96.000 ευρώ, του Δημοτικού Παιδικού σταθμού με ύψος 463.000 ευρώ, του Κοινωνικού φορέα του Δήμου που ανέρχεται στα 26.653 ευρώ, της Δημοτικής Φιλαρμονικής με κόστος προυπολογισμού σα 79.310 ευρώ και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για το Νομικό του πρόσωπο ύψους 365. 72 ευρώ. Τέλος συζητήθηκαν αιτήσεις δημοτών και φορέων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη