google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Βιαστικός ο 'Καλλικράτης' χωρίς πόρους...

Βιαστικός ο 'Καλλικράτης' χωρίς πόρους...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ για το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης που ονομάστηκε Καλλικράτης και προωθεί η Κυβέρνηση έκανε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας όταν ρωτήθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης απαντώντας παράληλα και στην σημερινή έρευνα της εφημερίδας 'Φωνή'.
Ο κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε στις δηλώσεις του ότι 'είναι σύμφωνος με την διοικητική μεταρρύθμιση αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μια βιασύνη να προχωρήσει το εγχείρημα χωρίς να έχει διασφαλιστεί η οικονομική υποστήριξή του και δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής κρίσης φοβάμαι μήπως με αυτή την βιασύνη το εγχείρημα αποτύχει'.
Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι 'πάντα πιστεύω ωστόσο στην αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης και για να αποδώσει ο Καποδίστριας 2 και να βοηθηθεί ο τόπος πρέπει να ανατεθούν οι βασικές αρμοδιότητες στις κεντρικές υπηρεσίες των Δήμων και την ευθύνη για την υπόλοιπη διαχείριση να την έχουν τα Τοπικά Συμβούλια με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο' καταλήγοντας ότι 'έτσι θα υπάρχει μια ισορροπία και θα αποφύγουμε την απαξίωση της περιφέρειας από τον κεντρικό Δήμο'. Τέλος σχετικά με την προοπτική να αποτελέσει η Τριφυλία ένα ενιαίο Δήμο εξήγησε ότι δεν βλέπει αρνητικά την πρόταση, ωστόσο θεωρεί ότι θα ήταν προτιμότερο η τέως επαρχία να κοπεί σε δύο Δήμους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη