google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προχωρά η διαδικασία δανειοδότησης για την αναπαλαίωση του κτιρίου της Ε.Τ.Ε.

Προχωρά η διαδικασία δανειοδότησης για την αναπαλαίωση του κτιρίου της Ε.Τ.Ε.

ΤΟ θέμα της διαχείρισης του νέου Πολιτιστικού Κέντρου στο παλιό κτιριο της Ε.Τ.Ε. στην οδό Ελ. Βενιζέλου απασχόλησε πρόσφατα το οικείο Δ.Σ. Κυπαρισσίας όπου δόθηκε
η παράταση αρχιτεκτονικής προμελέτης του έργου ‘Μελέτη- κατασκευή του πολιτιστικού Κέντρου Κυπαρισσίας'. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Γιώργο Σαμπαζιώτη μετά την αγορά του οικοπέδου απο τον Δήμο προχωρούν οι διαδικασίες για την δανειοδότηση με την έγκριση των όρων στην τράπεζα που αναδείχθηκε μετά απο δημόσια διαβούλευση καθώς ο Δήμος θα πάρει το δάνειο για την αποκατάσταση και αναπαλαίωση του ιστορικού χώρου και μετατροπή του σε κέντρο Πολιτισμού για την περιοχή μας.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον το έργο τίθεται στην ευθύνη και δικαιοδοσία της Δημοτικής αρχής δεδομένου ότι το κόστος ειναι αρκετά σημαντικό αγγίζοντας το 1 εκ. Ευρώ και μάλιστα θα υλοποιηθεί με την διαδικασία της μελέτης- κατασκευής όταν ανακηρυχθεί μετά απο δημοπρασία ο ανάδοχος. Η αρχική μελέτη του κ. Γιώργου Διαμάντη βελτιώθηκε ώστε να προσαρμόζεται στα δεδομένα του χώρου και στην επικαιροποίηση των τιμών του έργου. Εικάζεται ότι η σχετική διαδικασία θα περαιωθεί σύντομα προκειμένου η δημοπρασία να διεξαχθεί τους επόμενους 2-3 μήνες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη