google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κοσμοσσυροή για την εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στην Πανηγυρίστρα

Κοσμοσσυροή για την εορτή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στην Πανηγυρίστρα

ΜΕ λαμπρότητα κι επισημότητα γιορτάστηκε η Υψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία παρουσία πλήθος πιστών και επισήμων. Το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και ακολούθως έγινε η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους που διεξάγεται το Πανηγύρι. Η κοσμοσσσυροή ήταν δεδομένη το τελευταίο 24ωρο καθώς δεκάδες λεωφορεία με πιστούς ήρθαν να προσκηνύσουν στην περιοχή μας και να γευθούν τα εδέσματα των εμπόρων αλλά και να αγοράσουν πραμάτεια απο τους εμπόρους οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται απο την Αθήνα.
Πλήθος επισήμων εξαιτίας και της προεκλογικής περιόδου κατέκλυσαν την περιοχή εκτός απο το Νομάρχη Μεσσηνίας και την υφυπουργό Απασχόλησης κα Σοφία Καλατζάκου μαζί με τους κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, Δ. Κουσελά και αρκετοί πολιτευτές. Ευχές για υγεία έδωσε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος συμμετέχει ενεργά για την διατήρηση του θεσμού και την γιορτή της πόλης που αποτελεί ορόσοημο για δεκατίες.
Μάλιστα επισήμανε ότι η Δημοτική αρχή θα στηρίζει τον θεσμό με όλα τα μέσα που διαθέτει.
Ο Νομάρχης και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δ. Δράκος σε ερώτησή μας για την ημέρα έδωσε τις ευχές του μιλώντας για 'πνευματική φώτιση σε όλους τους πιστούς στην χάρη του Τιμίου Σταυρού αλλά και την Κυπαρισσία που γιορτάζει με το δικό της ξεχωριστό χρώμα'. Ακολούθως στο ξενοδοχείο Κανελλάκης οι επίσημοι κάθισαν για ένα καφέ και γλυκό όπως συνηθίζεται μετά την ακολουθία. Φέτος οι έμποροι του πανηγυριού ήταν ικανοποιημένοι απο την προσέλευση ωστόσο μας υπενθύμισαν ότι ο κόσμος παραμένει φειδωλός λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη