google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σύμπνοια απόψεων Σαμπαζιώτη- Δράκου για τα έργα που δρομολογούνται στην 'Αρκαδιά'

Σύμπνοια απόψεων Σαμπαζιώτη- Δράκου για τα έργα που δρομολογούνται στην 'Αρκαδιά'

ΜΕΣΑ σε θετικό κλίμα συμπόρευσης και συνεργασίας κινήθηκε η συνάντηση επίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας όπου συζήτησε με τον κ. Δήμαρχο την πορεία των έργων της πόλης παρουσία του Αντινομάρχη κ. Αναστασόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων απο τις Τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας.
Αρχικά ο κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τον καλωσόρισε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία σε επίπεδο μελετών και εξεύρεσης χρηαμτοδοτήσεων καθώς προέχει να ωριμάσουν οι μελέτες παρέχοντας αναπτυξιακό προσανατολισμόστην πόλη, ενώ πρόσθεσε ότι αρκετά έργα θα επιταχυνθούν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και το ΕΣΠΑ που θα δώσει φτερά στην Τοπική αυτοδιοίκηση και τον Θησέα με την κατανομή πόρων.
Ο Νομάρχης κ. Δράκος αναφέρθηκε τα έργα που αφορούν το Λιμάνι της πόλης με την μελέτη κυματισμού που εκπόνησε το Ε.Μ.Π., εξαγγέλοντας παράλληλα την δημοπράτηση του master plan που εκπονει η Ν.Α. για το λιμάνι μόλις διευκρινσιτεί ο τρόπος αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Εξάλλου φάνηκε αποφασισμένος να προχωρήσει η μελέτη που θα αναλάβει η Νομαρχία για την πόντιση των τεχνητών υφάλων αλλά και στην αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης. Σχετικά με την υπόθεση του Διοικητηρίου εξήγησε ότι ολοκληρωένται η αγορά του οικοπέδου και προωθείται η υπογραφή Κ.Υ.Α. απο τα συναρμόδια Υπουργεία για τη δημοπράτηση του έργου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. διεευκρινίζοντας ότι 'το έργο θα αναδέιξει τον ρόλο και την κεντρική θέση που διαθέτει η Κυπαρισσία ως ένα διοικητικό κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας'.
Τέλος έδωσε στοιχεία για έργα όπως τους οδικούς άξονες και κυρίως στο δρόμο απο Βρύσες προς Ραυτόπουλο, την δημοτική οδοποιία αλλά και τις παρεμβάσεις στον άξονα Κυπαρισσία- Φιλιατρά και Καλόνερό - Τσακώνα, καθώς και την ανάδειξη φυσιογνωμίας των διαμερισμάτων καθώς και την δυνατότητα υλοποίησης ενός μεγάλου θεματικού Πάρκου στο Μεμί με την συνεργασία μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη