google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εξόρμηση καθαριότητας στις ακτές της Κυπαρισσίας

Εξόρμηση καθαριότητας στις ακτές της Κυπαρισσίας

ΠΡΑΞΗ γίνεται ο Εθελοντισμός στην Κυπαρισσία σε συνεργασία με το Δήμο και μετά από μια σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν εθελοντικές ομάδες εργασίας αποτελούμενη από δημότες της περιοχής στα πλαίσια εξορμήσεων για καθαρές θάλασσες και ακτές. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από την περιοχή της παραλίας "τρύπες" μέχρι την περιοχή του Αγρίλι σε συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων. Οι εθελοντικές ομάδες συγκροτήθηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδίους πόρους όπου κατάρτισαν συνεργεία καθαρισμού, ενώ μαζί τους συμπαραστάθηκε ενεργά ο Δήμος Κυπαρισσίας παρέχοντας υλικό για την αποκομιδή απορριμμάτων και την επίβλεψη του Αντιδήμαρχου κ. Τάκη Φωτεινόπουλου, του Πυροσβεστικού κλιμακίου και του Λιμενικού σταθμού.
Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και των υλικών φυτικής ύλης τα οποία θα διαχειριστεί ο Δήμος με δική του πρωτοβουλία. Η εξόρμηση καθαριότητας διενεργήθηκε 8 χιλιόμετρα νότια και 1 χιλιόμετρο βόρεια του Δήμου πέρα από την περιοχή του Κάμπινγκ. Η εξόρμηση αναδεικνύει τον εθελοντισμό αλλά και την ενεργή υποστήριξη της προστασίας του περιβάλλοντος και όπως πληροφορηθήκαμε η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον.
Επειδή πιστεύουμε ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων της ομάδας εθελοντών βοηθάει στην επέκτασή της αλλά και επιβραβεύει την πρωτοβουλία, μάθαμε τα ονόματά τους και τα δημοσιεύουμε αλφαβητικά: Γαραντζιώτης Θεόδωρος, Γαραντζιώτης Λεωνίδας, Γαραντζιώτης Σάκης, "Εν Πλώ", "Κέντρο κήπου Εκτός", Κοκότσης Νίκος, Κορμάς Βασίλης, Σαμπαζιώτης Γεώργιος, Σπανός Κώστας, Τουρκολιάς Αλέξανδρος, Τσαφαράς Παναγιώτης, Τσίγκανος Κώστας, Φλάρης Παρασκευάς.
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε μέσα από το ιστολόγιό μας, να ζητήσουμε τη συμμετοχή όποιου πολίτη θέλει να γίνει εθελοντής και να ενταχθεί στο πρόγραμμα καθαρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος να επικοινωνήσει με email μαζί μας.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη