google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ενημερωτικό δρομολόγιο για το Α.Μ.Κ.Α. στη Κυπαρισσία

Ενημερωτικό δρομολόγιο για το Α.Μ.Κ.Α. στη Κυπαρισσία

25/5/2009
Ειδήσεις απο την πόλη μας και καλή Εβδομάδα. Αρχικά μάθαμε ότι καθαρίστηκε το Κάστρο των Γιγάντων περιμετρικά ώστε να υποδεχθεί τους επισκέπτες, ενώ παράλληλα λειτουργεί μετά απο δημοπρασία το Αναψυκτήριο στο όμορφο Κάστρο με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Το Αναψυκτήριο που αποτελεί όαση για τον επισκέπτη ανέλαβε ο νεαρός συμπατριώτης κ. Χήναρης.
Στο μεταξύ ένα διώροφο λεωφορείο χρωματισμένο στα χρώματα του νέου Αριθμού Μητρώου κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Απασχόλησης έκανε στάση στην κεντρική πλατεια της Κυπαρισσίας όπου κατάλληλο προσωπικό διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια για την εφαρμογή του ΑΜΚΑ που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ουσιαστικά απο την 1η Οκτωβρίου. Στο διώροφο λεωφορείο ήταν ο Δήμαρχος Κυπαρισσιίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης και φυσικά το Παρών έδωσε για να ενημερώσει τους πολίτες και φορείς η συμπατριώτης μας Υφυπουργός Απασχόλησης κα Σοφία Καλαντζάκου η οποία εστίασε στην εφαρμογή του νέου συστήματος, ενώ ερωτήθη απο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εξέλιξη προγραμμάτων και μέτρων του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας και την εφαρμογή δράσεων για να ασχοληθούν οι νέοι άνθρωποι εκταμιεύονται 2,1 δις ευρώ από διάφορους πόρους όπως το ΕΣΠΑ για την συγκράτηση της ανεργίας. Μάλιστα επισήμανε την στενή συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση για την πλήρωση 20.000 θέσεων στους Ο.Τ.Α.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο Α.Μ.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Από τον Ιούλιο του 2009, υποχρεωτικά, οι πολίτες της χώρας θα έχουν το δικό τους, μοναδικό και υποχρεωτικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τον επονομαζόμενο Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α). Ο ΑΜΚΑ θα αποδίδεται στους πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Απασχόλησης στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη δικτυακή πύλη, στη διεύθυνση www.amka.gr.
Μετά την απόδοση του Α.Μ.Κ.Α., κάθε πολίτης θα παραλάβει και την Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης. Έως σήμερα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), ως ο αρμόδιος φορέας, έχει αποδώσει μηχανογραφικά Α.Μ.Κ.Α. σε περίπου 7.000.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους και μέχρι σήμερα έχει αποστείλει 2.000.000 Κάρτες Κοινωνικής Ασφάλισης σε δικαιούχους. Η αποστολή συνεχίζεται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη