google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το Σύμπαν και η γένεση των Άστρων σε ομιλία στο 'Αλέκος Παπαδόπουλος'

Το Σύμπαν και η γένεση των Άστρων σε ομιλία στο 'Αλέκος Παπαδόπουλος'

Ο Δήμος Κυπαρισσίας, το ΓΡΑΣΕΠ Γυμνασίου Κυπαρισσίας και το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας οργάνωσαν με επιτυχία την ομιλία με θέμα "Η γένεση και η ζωή μετά θάνατον του ήλιου μας και των αστέρων" το Σάββατο 9-5-2009 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος". Ομιλητής ήταν ο κ. Τσίγκανος Κανάρης, καθηγητής Αστροφυσικής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομιλία έγινε με αφορμή του ότι το 2009 είναι παγκόσμιο έτος Αστρονομίας και αποτελεί την αφορμή για συζήτηση αλλά και ομιλίες σχετικά με το Σύμπαν που μας περιβάλλει. Ο διακεκριμένος καθηγητής κ. Κανάρης Τσίγκανος που κατάγεται απο την περιοχή της Φαρακλάδας έχει πραγματοποιήσει ανάλογες ομιλίες στα Φιλιατρά, Καλαμάτα και στην πόλη μας με εξαιρετική επιτυχία καθώς οι αίθουσες γέμισαν απο κοινό που στο τέλος υπέβαλλε ερωτήσεις.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπιο. Δόθηκε ευκαιρία σε όσους έμειναν στο τέλος να δούνε τον Κρόνο με τα δακτυλίδια του και τη σελήνη με τους κρατήρες και τα βουνά με τις κοιλάδες που έχει. Ο ενθουσιασμός όλων ήταν μεγάλος και δώσανε ραντεβού για μια άλλη βραδιά που δεν θα έχουμε σελήνη οπόταν θα γίνει εκτενέστερη αστροπαρατήρηση .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη