google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αυτοψία στο Κάστρο για την στατική μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών

Αυτοψία στο Κάστρο για την στατική μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών

ΕΠΙΣΚΕΨΗ -αυτοψία για το θέμα εφαρμογής της μελέτης του Κάστρου των Γιγάντων που εκπόνησε το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε κλιμάκιο απο την 26η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας παρουσία της Προισταμένης κ. Ευγενίας Χαλκιά, της αρχιτέκτονος κ. Χρ. Πιεροπούλου και του Δημάρχου Κυπαρισσίας κ. Γιώργου Σαμπαζιώτη.
Μιλώντας για την αυτοψία η Διευθύντρια της 26ης εφορίας κ. Ευγενία Χαλκιά τόνισε ότι 'ήρθαμε να ελέγξουμε την γεωτεχνική μελέτη που υπέβαλλε ο Δήμος μέσω του Πανεπιστημίου Πατρών με σκοπό την θεμελίωση, στερέωση και ενίσχυση των τοιχών του Κάστρου' για να προσθέσει ότι 'η μελέτη θα υποβληθεί στο Κ.Α.Σ. ώστε αφού εγκριθεί να υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για να χρηματοδοτηθεί η εφαρμογή της από το ΕΣΠΑ'. Συμπλήρωσε ότι 'πρόκειται για μια άριστη μελέτη που αντιμετωπίζει τα στατικά προβλήματα του Κάστρου με παρεμβάσεις στα θεμέλια και την περίμετρο του κάστρου' ενώ έδειξε ενημερωμένη για το θέμα.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σαμπαζιώτης αναφερόμενος στη μελέτη του κάστρου, συμπλήρωσε ότι 'το Δ.Σ. ομόφωνα έχει πορευτεί με τη θέληση να αναδείξει τις ομορφιές του τόπου μας και είναι η κατάλληλη στιγμή να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να είναι ασφαλές και επισκέψιμο το κάστρο απο τους τουρίστες καθώς η μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών οριοθετεί λεπτομερώς τις παρεμβάεις που πρέπει να γίνουν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα εγκριθεί σύντομα από το Κ.Α.Σ.'
Λίγο αργότερα το κλιμάκιο επισκέφθηκε το καλντερίμι που ετοιμάζει ο Δήμος στις παρυφές του Κάστρου. Έγιναν κάποιες παρατηρήσεις που θα ληφθούν υπ' όψιν στη σύνταξη της μελέτης των καλντεριμιών και έτσι ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου. Προγραμματίζεται σε πρώτη φάση η κατασκευή 1500 περίπου τετρ. μέτρων καλντεριμιών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη