google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αυτοψία κλιμακίου ειδικών για την ανάδειξη και φωτισμό του Κάστρου της 'Αρκαδιάς'

Αυτοψία κλιμακίου ειδικών για την ανάδειξη και φωτισμό του Κάστρου της 'Αρκαδιάς'

ΕΠΙΣΚΕΨΗ αυτοψία στο Κάστρο της 'Αρκαδιάς' πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παρουσία του Δημάρχου Κυπαρισσιας κ. Σαμπαζιώτη, της εκπροσώπου της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Αλμπάνη και κλιμάκι απο το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων με επικεφαλής τον κ. Τρικαλινό και αντικείμενο την προσβασιμότητα και ολοκληρωμένο φωτισμό του Κάστρου.
Το κλιμάκιο μετά την αυτοψία ενθουσιάστηκε θεωρώντας υλοποιήσιμο έργο τον φωτισμό εξωτερικά και εσωτερικά του Κάστρου των Γιγάντων καθώς και την προβολή, ανάδειξη και υποστήριξη των εσωτερικών καλντεριμιών και διαδρομών καθώς υπάρχουν μονοπάτια που οδηγούν σε διάφορες γωνιές του Κάστρου. Οπως δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι αρμόδιοι, πρόκειται για ένα απο τα πιο όμροφα Κάστρα του Νομού ενώ ερωτηθείς για την αυτοψία ο Δήμαρχος της πόλης υποστήριξε ότι το Κάστρο αξιολογήθηκε με καλο βαθμό απο τους αρμόδιους για την εφαρμογή της ιδέας που προβλέπει την ανάδειξη του Κάστρου μέσα απο μια συνολική μελέτη που αφορά τα όσα αναφέραμε. Μάλιστα το κλιμάκιο των ειδικών επισήμανε ότι η μελέτη θα εκπονηθεί στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη