google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κοινοί πολιτισμικοί δεσμοί Ελλάδας- Γεωργίας σε εκδήλωση στο Τ.Ε.Ε.

Κοινοί πολιτισμικοί δεσμοί Ελλάδας- Γεωργίας σε εκδήλωση στο Τ.Ε.Ε.

ΤΙΣ πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ Ελλάδας- Γεωργίας παρουσίασε πρόσφατα στην Αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων 'Αλέκος Παπαδόπουλος', ο Δήμος Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσία 'Γαία' με την συμπαράσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μέσα απο ένα πολιτισμικό πλαίσιο διανθισμένο με χορούς, τραγούδια και μνήμες ακόμα και ποντιακούς χορούς που δείχνουν τους κοινούς δεσμούς θρυσκευτικούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς η εκδήλωση χειροκροτήθηκε απο το κοινό που την παρακολούθησε και για πρώτη φορά ο Σύλλογος Καύκασος που εδρεύει στην Αττική, ξεκίνησε την περιοδεία του απο την ιστορική 'Αρκαδιά'.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε η ζεστασιά διατήρησης των δεσμών μεταξύ των 2 χωρών οπως τους ανέλυσε ο καθηγητής κ. Μικαμπερίζε μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο υπεύθυνος του χορευτικού συγκροτήματος που μιλά άπταιστα Ελληνικά, αποκάλυψε ότι 'σχεδιάζεται η αδελφοποίηση της Κυπαρισσίας με μια πόλη της Μαύρης Θάλασσας η οποία έχει δεσμούς με τον ποντιακό Ελληνισμό και η σχετική προετοιμασία θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα' ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη