google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνεχίζεται η φιλοξενία παδιών και καθηγητών απο τη Γαλλία στο Λύκειο Κυπαρισσίας

Συνεχίζεται η φιλοξενία παδιών και καθηγητών απο τη Γαλλία στο Λύκειο Κυπαρισσίας

ΜΕ θετικές εντυπώσεις πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδρομή των 21 ατόμων απο το Λύκειο Σαν Βαλερί της περιοχής Ανκό Γαλλίας που φιλοξενούνται απο αντίστοιχες οικογένειες μαθητών του Λυκείου Κυπαρισσίας στα πλαίσια της αδελφοποίησης των 2 σχολείων, γεφυρώνοντας τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των λαών και παράλληλα τις ενεργές προσπάθειες για να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της περιοχής μας.
Η συνοδός καθηγήτρια του Λυκείου Κυπαρισσίας κα Κατερίνα Δρούλια- μαζί με τον Π. Χήναρη που συμμετέχει- απαντώντας σε ερωτήσεις για την φιλοξενία, αναφέρθηκε στην 20ετή φιλία που συνδέει την ίδια με τις 2 καθηγήτριες απο το εν λόγω σχολείο, εξάλλου η μια εκ των καθηγητριών ομιλεί πολύ καλά τα Ελληνικά, προσθέτοντας ότι στο σχολείο της περιοχής Ανκό τα παιδιά μεταξύ άλλων διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά και ήθελαν να γνωρίσουν απο κοντά την ιστορική παράδοση της περιοχής με εκδρομές ως την Τρίτη σε Καλαμάτα, Περιστεριά, Μυστρά και αλλού. Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέτρωση στις σχολικές αίθουσες των παιδιών με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην αδελφοποίηση μεταξύ των 2 σχολείων. Η κα Δρούλια, εξήρε την ενεργή συμπράσταση του Δημάρχου Κυπαρισσίας για την πρωτοβουλία των σχολείων παρέχοντας έμπρακτη βοήθεια στο σχολείο μας. Το κλίμα της φιλοξενίας παραμένει ζεστό και οι επισκέψεις απο οτι φαίνεται θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη