google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ικανοποίηση για την Περιστεριά και εργασίες στο Κάστρο των Γιγάντων

Ικανοποίηση για την Περιστεριά και εργασίες στο Κάστρο των Γιγάντων

ΘΕΤΙΚΕΣ εξελίξεις για το 'Κάστρο των Γιγάντων' στη Κυπαρισσία. Αρχικά 'απόλυτα ικανοποιημένος' δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης απο τις πρόσφατες εξαγγελίες κατά την επίσκεψή του στο Νομό του υπουργού Πολιτισμού κ. Σαμαρά ο οποίος αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό μνημείο υποσχέθηκε την αξιοποίηση της Περιστεριάς με χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 500.000 Ευρώ ώστε να αναδειχθεί στους επισκέπτες και το κοινό, χαρακτηρίζοντάς το ως το καλύτερα διατηρητέο μνημείο θολωτών τάφων της μυκηναικής περιόδου.
Επίσης μάθαμε ότι οτι ο Δήμος Κυπαρισσίας υπέβαλλε αίτημα στην Διεύθυνη Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την κοπή των ξερών πεύκων και κλαδιών στον χώρο του Κάστρου ώστε να εναρμονιστει αισθητικά ο περιβάλλον χώρος και παράλληλα να αναδειχθεί το φυσικό κάλλος του τοπίου. Η άδεια κοπής αναμένεται να έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα και επιβάλλεται η απομάκρυνση των γηρασμένων ή ασθενών πεύκων απο τον ιστορικό χώρο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη