google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πλημμύρισε Εθνική υπερηφάνια η πόλη με την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Πλημμύρισε Εθνική υπερηφάνια η πόλη με την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΑΨΟΓΟΣ αλλά και ενωτικός ήταν φέτος στην Κυπαρισσία ο εορτασμός της Επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, χάρη στην σωστή προετοιμασία των τοπικών Αρχών καθώς η Παρέλαση που διεξήχθη στην κεντρική λεωφόρο 25ης Μαρτίου απέσπασε το χειροκρότημα των πολιτών παρά τις καιρικές συνθήκες.
Η επέτειος μνήμης στα παλλικάρια του 1821 ξεκίνησε με Δοξολογία στον ιστορικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδας ενώ όταν ολοκληρώθηκε εντός του Ναού εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κακούτη Ευστάθιο Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό με θέμα «Μια λάμψη από την Πυρκαγιά του Έπους του 21…» ο οποίος ως δεινός ρήτορας αναφέρθηκε στα αγαθά της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας για τους Ελληνισμό. Η φετινή παρέλαση ξεκίνησε στις 12.15 περίπου σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τα εκπαιδευτικά συγκροτήματα της πόλης όπως τα 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης, ενώ με υπερηφάνεια παρέλασε τόσο το Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο αλλά και το Αθλητικό τμήμα του Γυμνασίου της πόλης που κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς και τμήματα μαθητών απο το ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ.
Με τα χειροκροτήματα απο τους επισήμους και τους Κυπαρισσιώτες την παρέλαση ολοκλήρωσαν ο Ναυταθλητικός Όμιλος, ο Δίωνας, ο Μ.Ε.Σ.Κ., το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με δυναμική παρουσία και τμήματα με παραδοσιακές στολές. Όπως επισήμαναν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την παράσταση έκλεψε για μια ακόμα χρονιά η άψογη παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής με τον τέλειο βηματισμό υπο τις οδηγίες του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Κτενά. Σε ότι αφορά τις παρουσίες των επισήμων την παρέλαση παρακολούθησε σύσσωμο σχεδόν το Δ.Σ. με τον κ. Δήμαρχο και τους κ. Αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης καθώς και ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζάκος, ο νέος Διοικητής της Τροχαίας κ. Βλάχος και ο Διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας, ο Προιστάμενος του Λιμενικού σταθμού και των υπόλοιπων αρχών της πόλης, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης ο Δήμος δεξιώθηκε τους επισήμους και το λαό της πόλης για ένα κέρασμα στην αίθουσα του Δ.Σ. Το απόγευμα έστω κι υπο ελάχιστη βροχή ολοκληρώθηκε η ημέρα με παραδοσιακούς χορούς στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη