google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τιμή και σεβασμός στην Ηρωίδα Ελληνίδα Μητέρα του έπους του 1940

Τιμή και σεβασμός στην Ηρωίδα Ελληνίδα Μητέρα του έπους του 1940

ΜΙΑ βραδιά τιμής και σεβασμού στις Αγωνίστριες του Έπους του 40 διεξήχθη χθες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κυπαρισσίας 'Αλέκος Παπαδόπουλος' με αφορμή την παρουσίαση απο τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Σούρλα, του βιβλίου τoυ 'Οι Ήρωες του 1040 περιμένουν'. Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Βουλής στην ομιλία του μετά την παρουσίαση του βιβλίου του εστίασε στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης μέσα απο το Έπος του 40 και τις Ελληνίδες που έδωσαν τα πάντα για την Πατρίδα θεωρώντας ως χρέος των Πολιτικών να μάθουν καλά την Ελληνική Ιστορία. Μάλιστα η μνημόνευση στο βιβλίο του κ. Σούρλα για την προσφορά της Μάνας που έστειλε τα παιδιά της μετά απο επιστολή της στο τότε Πρωθυπουργό στην πρώτη γραμμή του μετώπου αποτελεί φωτιενό παράδειγμα αυτοθυσίας.
Ενδιαφέρον παρουσίασε η ανάλυση του μηνύματος του βιβλίου απο τον στρατηγό ε.α. κ. Κωνσταντόπουλος για το έπος του 40 που γράφτηκε με αίμα και αυτοθυσία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς η αποστολή των 9 παιδιών της Ελένης Ιωαννίδου για το ιδανικό της Ελευθερίας αποτελει παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές.
Το κοινό ακολούθως χειροκρότησε την προσεγμένη Παράσταση 'Η Γυφτοπούλα της Ελένης' απο τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παράσταση η οποία με θεατρική μαεστρία παρουσίασε τα γεγονότα της εποχής στο μαρτυρικό τόπο της 'Αρκαδιάς'.
Σε ότι αφορά τους επισήμους παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τ.Ε.ΔΚ.Α. και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος που ως γνωστόν έχει Τριφυλιακές ρίζες, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστομος, εκπρόσωποι των Ενόπλεων Δυνάμεων, σύσσωμο το Δ.Σ. της πόλης με τους Δημάρχους Κυπαρισσσίας κ. Σαμπαζιώτη, Αυλώνος κ. Φιλντίση και Δωρίου κ. Τάκη. Στο τέλος της πλούσιας εκδήλωσης απονεμήθηκαν οι τιμητικές βραβεύσεις των απογόνων της Ελένης Ιωαννίδου αλλά και το προσκλητήριο πεσόντων του Έπους του 40, με ξεχωριστή στιγμή να αποτελεί η βράβευση των επιζόντων όλων των οικογενειών που θυσιάστηκαν στο ηρωικό Έπος του 1940.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη