google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σε αδιέξοδο διευθυντές υπηρεσιών στη Μεσσηνία,

Σε αδιέξοδο διευθυντές υπηρεσιών στη Μεσσηνία,

Σε αδιέξοδο οδηγούνται πολλοί διευθυντές και προϊστάμενοι υπηρεσιών στη Μεσσηνία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας της νέας υποχρέωσης για αξιολόγηση του προσωπικού. Με άριστα το 10 πρέπει να επιλέξουν το 15% των υπαλλήλων που έχουν στην υπηρεσία τους και να το αξιολογήσουν κάτω από 6! Κι όταν λέμε είναι υποχρεωμένοι, το εννοούμε, καθώς όσοι διευθυντές και προϊστάμενοι δεν υπακούσουν, θα έχουν διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα και το Δημόσιο μπορεί να τους δείξει ακόμα και την έξοδο για το σπίτι τους. Οι καλοί, οι μέτριοι και οι άχρηστοι Οι διευθυντές, λοιπόν, πρέπει να προχωρήσουν σε αξιολόγηση του προσωπικού τους, δεσμευόμενοι από τα εξής ανώτατα ποσοστά: -Με βαθμό 9-10 μπορούν να βαθμολογήσουν το πολύ έως το 25% των υπαλλήλων τους
-Με βαθμό 7-8 μπορούν να βαθμολογήσουν το πολύ έως το 60% των υπαλλήλων τους -Με βαθμό από 1-6 πρέπει να βαθμολογήσουν το 15% των υπαλλήλων. Αναγκαστικά, σε μια υπηρεσία με 100 υπαλλήλους, οι 15 «πρέπει να πέσουν κάτω από τη βάση». Διευθυντές σε υπηρεσίες στην Καλαμάτα, μιλώντας στο «Θάρρος», μας έλεγαν ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα από την εφαρμογή του μέτρου, ενώ κάποιοι δηλώνουν ήδη ότι δε θα το εφαρμόσουν και ας τους στείλουν σπίτι τους.
 «Είναι αδύνατον “σώνει και καλά” να βγάλεις ένα συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων άχρηστους. Πώς θα το κάνεις αυτό; Ακόμα κι αν το κάνεις, κάποιοι υπάλληλοι θα το θεωρήσουν προσωπικό και θα σε κατηγορήσουν ότι έχεις “προσωπικά” μαζί τους. Κι αν αυτές οι επιλογές που κάνω και ενταχθούν σε αυτό το 15%, είναι το άλλοθι που θα χρησιμοποιήσει μετά το όποιο υπουργείο για να απολύσει τους δήθεν “άχρηστους”, ποια θα είναι η θέση μου; Όλοι οι διευθυντές βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», τόνισε στο «Θάρρος» διευθυντής νευραλγικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη