google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ Η ΝΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ Η ΝΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Άλλη μια εκδήλωση πολιτισμού οργανώνεται στον Παλιό Νερόμυλο το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, 16 Απριλίου, στα πλαίσια των  εκδηλώσεων «Θάματα και Αποστάγματα» με ώρα έναρξης στις 21.00...Ο  ζωγράφος Τάσος Αριδάς, από τους πιο αναγνωρισμένους και σημαντικούς ζωγράφους σήμερα στην Ελλάδα, θα μιλήσει και θα συζητήσει με τους φίλους της Τέχνης με θέμα «Η νωπογραφία στην Τέχνη». Η νωπογραφία-το fresco-παρουσιάζεται ιστορικά, με την πορεία της μέσα στα χρόνια, αλλά και την εξέλιξή της στις ιστορικές περιόδους της Ευρώπης και τη χρήση της από τους καλλιτέχνες από τα παλιά χρόνια μέχρι τις μέρες μας όπου ζωγράφοι όπως ο Παπαλουκάς και ο Τσαρούχης δούλεψαν αυτήν την πανάρχαια τεχνική.
Ο ζωγράφος, που πρόσφατα παρουσίασε το ίδιο θέμα, καλεσμένος στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, από όπου έχει αποφοιτήσει και ο ίδιος, θα δείξει και  θα παρουσιάσει εικόνες από πολλά έργα όπου η νωπογραφία κυριάρχισε και επιλέχθηκε να διακοσμήσει ναούς και ιδιαίτερους χώρους.
Οι ενότητες της παρουσίασης :
  1. Από τα μέσα της κλασσικής αρχαιότητας μέχρι τους πρωτοβυζαντινούς χρόνους μεσοβυζαντινοί χρόνοι (Εικονομαχία, Κομνηνοί και Άγγελοι)


ΥΣΤΕΡΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΧΡΟΝΟΙ
  • Τέχνη της διασποράς
  • Παλαιολόγιος Τέχνη (Μανουήλ Πανσέληνος, Μιχαήλ Αστραπάς και Ευτύχιος, Γεώργιος Καλλιέργης, Θεοφάνης ο Έλληνας, ανώνυμοι ζωγράφοι του Μυστρά  κ. ά.)   

  1. Μεταβυζαντινές Τοιχογραφίες
  2. Νεότεροι Χρόνοι (Θεόφιλος, Κόντογλου, Παπαλουκάς, Νικολάου, Τσαρούχης, Διαμαντόπουλος, κ. ά.)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη