google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πραγματικότητα μετά την ορκομωσία ο νέος Δήμος Τριφυλίας

Πραγματικότητα μετά την ορκομωσία ο νέος Δήμος Τριφυλίας


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αποτελεί πλέον ο νέος Δήμος Τριφυλίας ολοκληρώνοντας επίσημα το μεγάλο βήμα που εκφράστηκε στην ορκομωσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας η οποία διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων της έδρας του Δήμου στην Κυπαρισσία, όπου έδωσαν το παρών οι επικεφαλής των παρατάξεων....
Την ορκομωσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος στο σύντομο λόγο του ευχήθηκε δύναμη και προοπτική κοντά στον άνθρωπο απο τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους. Η ορκομωσία έγινε απο τους 33 δημοτικούς συμβούλους και τους εκλγεμμένους των 3 Δημοτικών ενοτήτων Κυπαρισσίας,Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, επισήμων αλλά και πλήθος κόσμου. Διαβάστηκαν απο την Πρόεδρο του Δ.Σ. Κυπαρισσίας κ. Κωνσταντέλου τα μηνύματα που έστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς αλλά και εκπρόσωποι απο Καλλικρατικούς Δήμους, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Δήμαρχο είχε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην παρουσία του νέου Δήμου.
Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δημήτρης Δράκος ως δημότης όπως επιβεβαίωσε, μίλησε με ενωτικό λόγο για όλους τους Δημάρχους που βοήθησαν τον τόπο μας και σφυρηλάτησαν την συμπαγη δυναμική του Τριφυλιακού χώρου ευχαριστώντας όλους τους Δημοτικούς άρχοντες που δημιούργησαν νέες προοπτικές. Δεν παρέλειψε να εστιάσει στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που με σφοδρότητα βιώνουμε στηη χώρα μας, θεωρώντας ότι η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση παραμένει ο πυλώνας της Δημοκρατίας αποτελώντας μια αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας και η επιτυχία περνά απο τον αγώνα όλων μας.
Ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Χρ. Μαλαπάνης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το νέο Δήμο σε πολλά επίπεδα με στόχο την πορεία του με έργα ανάπτυξης που θα θέσουν τα θεμέλια για την νέα εποχή του Καλλικράτη. Επίσης μίλησε για μεθοδική και αναπτυξιακή συνεργασια μεταξύ των Καλλικρατικών Δήμων , αναφέροντας ότι θα απαιτηθεί σκληρή δουλειά με συναίνεση απέναντι στα διαρθρωτικά προβλήματα, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Δήμος Τριφυλίας αποτελεί την παραγωγική βάση του Νομού Μεσσηνίας και μπορει να καταγράψει μαι εκπληκτική πορεία.
ΗΡΘΑΜΕ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας ευχαρίστησε αρχικά τον Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας καθώς και όλους τους συνεργάτες του αλλά και τον Δήμαρχο Κυπαρισσιας κ. Σαμπαζιώτη, μαζί με την ομάδα του για τον επιτυχή συμβολισμό της ισόρροπης ανάπτυξης που θα έρθει στο Δήμο μαζί με σκληρή δουλειά. Εξήγησε ότι η ορκομωσία απέκτησε ουσιαστικό χαρακτήρα στην έδρα του Δήμου, καθώς τα Δημοτικά καταστήματα δεν θα στεγάζουν μόνο υπηρεσίες αλλά και τα όνειρα και επιδιώξεις κάθε Τριφύλιου.
Για το νέο Δήμο είπε ότι διαθέτει πλούτο παραγωγικών δυνάμεων και ανθρώπινο δυναμικό αλλά βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης και για αυτό θα δοθούν μάχες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.Επανέλαβε ότι δεν ήρθε ως νικητής στο νέο Δήμο αλλά ως αγωνιστές με διεκδίκηση όσων αναλογούν σε κάθε περιοχή και συνεχιστές του παραγόμενο έργου, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα υπάρξουν καθώς και στην αναφορά του που αφορούσε τους 7 τομείς δράσεις στους οποίους εδρεύει το πρόγραμμα του συνδυασμού του που απεύθυνες στους πολίτες. Ιδίατερη αναφορά έκανε στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου ακουμπώντας στην ΠΟΤΑ και την Νέδα που αποτελούν τις εισόδους προοπτικής για το μέλλον.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νέος Δήμαρχος όρκισε και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμη ο οποίος σύμφωνα με το τελετουργικό ορκίστηκε στη τιμη και την υποληψή του.
Το παρών έδωσαν εκτός απο τους δημοτικούς συμβούλους αρκετοί εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι μεταξύ των οποιων η Αντωνία Μπούζα ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η πολιτευτής Μπέσσυ Πλέτσα, οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, Φιλιατρών κ. Ξύγκας, Γαργαλιάνων κ.Καλοφωλιάς, Αυλώνος κ. Φιλντίσης, ο νέος Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος κ. Καφαντάρης, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Τσάκος και Ηλ. Τσίγγανος, πρώην Δήμαρχοι απο γειτονικους Δήμους, αλλά και αρκετοί επίσημοι.

4 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη